Saturday, August 7, 2010

:: Kerna famos amos sekeping, rosak biskut meri sebakul ::

rembatan pic drp limauais.com

Wak alu yaaa...isu terhangat minggu ni. Tetiba je glamer ibu kepada anak ini, Nor Azita Osman, bukan nama sebenar..hikhik.. Anak pon turut sama terasa tempias. Sebab apa? Sebabkan typing mengikut kata hati, bersepah-sepah gambar dia di blog-blog, facebook group & juga sinar harian. Wah glamer ko kak..Ayat dia takde panjang mana pon, tapi aku suka baca komen2 yang dok maki hamun tu. Kalo ko rasa dia yg bercakap tak guna akal, camana lak ngan komen2 yang 2x5 je ngan dia? Owh mungkin itu pendekatan psikologi cara kamo. Takpe, aku suka..tapi janganlah terlampau sangat sehinggakan ternampak kecetekan akal fikiran kita lak. 

Gini lah lumrah dunia tanpa sempadan, internet katakan, wifi bersepah sana sini, pasni bawak Ipad pon dah cam bimbit majalah REMAJA je kan..hahaha..hati-hati lah ye. Kat keyboard belah kanan, bahagian bucu atas tu, ada kekunci 'PrtSc'..sesapa je leh tekan kekunci itu. Sesaat je sesapa ternampak benda2 'panas' kamu, sampai ke akhir hayat la benda panas kamu itu berada di alam maya. Dah jadi cam warisana zaman berzaman lak kan..

Peringatan untuk diri sendiri gak. Mak aku selalu pesan gak nih even dia takde lagi FB, tapi dia tahu bahana  kalo tersalah langkah dalam dunia internet ni. Kita, kita, kita & kamu,kamu, kamu takkan takleh pikir luh kan sebelum post/ update something yang negatif kan..pikir-pikir & renung-renungkan lah ye...



psssttt: sedap sgt ke famos amos tu? kt tengok rumah sapa yang hidangkan cookies ni time raya nanti....

14 comments:

Jard The Great said...

ku kesian kat die.. huhu

Nina Nurziana said...

pulak...! ish..
dia xsengaja nih.. huhu

relevan said...

Silap tekan tu..mengikut kata jari bukan mengikut kata hati..

ejaMaria said...

oh... sape dia ni?
tertinggal la...

Kujie said...

dok pesan kt anak2 yg ghairah berFB, jaga adap jaga waktu menulis
dia mgkn boleh bergurau dgn kawan
kawan pun boleh terima
tapi org luar yg tiba2 dtg
boleh print skrin, jadikan kes
kesian kat dia
org lain terlebih emo

Sharinginfoz said...

yang penting kita tak keterlaluan dalam sesuatu perkara, tak kisah le nor azita atau org yang emotional mengenai apa yang ditulis kat fb

ezam said...

mungkin dia sekadar bergurau


org lain yg terlebey sentapnya


;)

nurul nadea said...

jmr..ckp pasal famos amos ni, aku terjumpa artikel pasal ko kat majalah remaja bulan ogos punya..mula2 x cam tu gambar ko masa muda..haha..

Mat Gebu said...

Saya akan hidang kan "Famous Amos" tuuu.....

.s.o.f.i.a. said...

kejam la junior nie..... sebut2 FAmos tu... dah la kat manjung nie tadak natang tu. kang senior post status kat FB, tak pepasai glemer free jugak.....

mummysyafie said...

ni sama kes ngan
hanis tarmizi yang menhina orang sarawak.

terlepas kater tak leh diundur. sumtime bila marah macam2 status yang akan kuar kat fb..tapi tak sangka lak akibat famous amos ni dier leh hina negeri orang.

lAl said...

Sebelum cakap pikir..
Sebelum taip pon pikir...

Kalo ikut sedap jari, maka anda tergigit kuku kaki....Nak tahan malu punya pasal...ahaha

wAt| said...

pk positif saje. dia gurau cara camni... org lain gurau cara cam dia. adil & saksama. kira mmg famous amos la tuh.

ザ-sylver-shooter said...

nk ckap majalah REMAJA kan..tanak ckp majalah laen, mastika ke, fhm ke..
mentang2 le...huhu