Wednesday, August 25, 2010

Bangun pagi dah mengadap Dr.Fadzilah Kamsah - Ciri-ciri Lelaki Idaman Wanita

Weh, belum berbuka kan? Sabar2..Cam tak sahur lak pagi tadi ye...:-)

Perangai aku untuk Ramadhan tahun nih. Bangun sahur seawal jam 4.30pagi. Bangun pergi toilet, telan kurma sebijik, teguk air nescafe ais, tonggang air masak setengah botol & sambung tido..kadang-kadang telan Ferraro Rocher sebijik, yang dah seminggu orang kasi tapi tak abes-abes lagi. Sahur ngan Ferraro Rocher tu!!! Bagi stok sebulan, memang tak abes la kan...

Rutin baru-baru nih, Subuh seawal jam 6.40pagi..opss..awal ker? Tapi hari ni lain sket, pagi -pagi buta lagi  aku dah terkejut & takleh nak tido lagi bila dengar motivasi dari Dato Dr Fadzilah Kamsah! Makhluk mana la yang bukak sound TV kuat2, dari hall dah leh dengar dengan nyaring suara lantang Dato Dr Fadzilah Kamsah. AIseh..dah le aku masuk ofiz seawal jam 7.30pagi ye, time korang nyenyak lagi tido! Jeles di situ...mula-mula rasa nak maki je budak yang on tv pepagi buta nih, tapi bila dengar topik cam best, layankan ajer la sambil tutup mata dalam selimut...tunggu morning call by Cik Nunu baru aku bangun mandi&Subuh..huhu..

Topik pagi tadi dr Dr Fadzilah Kamsah adalah Ciri-ciri Lelaki Idaman Wanita..5 point kompom aku ingat. Sampai kat ofiz pon siap leh take note lagi point2 ni k. Huh, patutlah orang cakap, study di pagi hari senang nak ingat&faham.

1) Perempuan tak suka lelaki yang cakap besar, hakikatnya lelaki tu tarak pa pe, yilek!
2) Perempuan suka lelaki yang jaga kebersihan, nak-nak bau ketiak tu. Tak guna muka hensem kalo ketiak mashem!
3) Perempuan suka lelaki yang pandai membuat keputusan. Contohnya, nak decide tempat makan, tak semestinya 100% kena pass kat bini kalo nak wat keputusan, give n take le kan..
4) Perempaun sangat pantang dengan lelaki lidah bercabang. Opss..buaya lidah bercabang tak?
5) Perempuan takkan tahan dengan lelaki yang panas baran..ye kot.tapi ade tak laki yang suka ngan perempuan yang panas baran?.

Erm..rasa-rasanya sumer ni dah btul. Dan kalo Ciri-ciri Wanita Idaman Lelaki lak, pasti pointnya tetap samakan. Ke ada sesapa yang tak setuju dengan ciri-ciri ni sumer? Taktao le kot-kot ada laki yang suka perempuan berketiak masham..hahahaha...

10 comments:

ejum said...

JMR ko keje mane skrng?

ardinihumaira said...

betul3... hehe.. tapi tukar balik ayat depan tu... lelaki tak suka perempuan bla bla bla sampai no 5... tol tak? :D

Ery Farieha said...

ketiak mashem

terbayang2 camne dr fadzilah ckp "mashem" tu

hehehehe

NUNU EERA said...

ketiak masham tu yg wat xtido mlm tu..;p

farhana said...

Semua point tu betul!!! =D

lionteen said...

mmg btui...
i like::)

Syima Syaz said...

no.3 paling penting

ejaMaria said...

betul... baik lelaki / perempuan... ciri-ciri kehendak tu hampir sama je... :)

~ ReD ~ said...

lelaki sinonim dengan buaya ye?hahah

PERHATIAN!!! Friendly Blogger Award Untuk Blogger. Sila Amik!

Review Filem Vampires Suck

Backlinks Boleh Meningkatkan Jumlah Trafik Ke Blog

Linglung said...

gua rasa org2 kapel ni suka kalau partner diorang tu ketiak masam atau apa2 yg seangkatan dgnnnya...ramai je gua tgk panggil couple diorang tu 'busyuk'...keh keh keh