Tuesday, July 6, 2010

“What If I’m a Russian Spy”


 1
 2
 3
MEMPERSEMBAHKAN...
SIAPAKAH GARAM?

Yup, itu adalah 'direct translation' dari English ke BM. Ok2..Tugasan kali ini adalah, "Andai aku seorang pengintip Rusia" (What If I’m a Russian Spy). OMG Rusia pon aku tak pernah pergi, lokasi dalam peta dunia pon aku ingat2 lupa, apatah lagi berbahasa Rusia. Tugas tetap tugas. Arahan, strategi & misi semua adalah daripada Mother Russia ( Rusia punyer mak, ok!) . Untuk membuktikan kualiti aku & aku bukannya spy yg suka tido, aku harus setelkan semua misi yang diarahkan leh Mother Russia. 

Misi aku adalah aku diarahkan untuk memastikan Evelyn Salt adalah seorang 'Russian sleeper spy', sepertimana dia dituduh. Yup, tugas aku memastikan tuduhan itu adalah BENAR walaupun kenyataannya adalah TIDAK BENAR! Paham tak nih?

Mengikut pelan strategik, pertama sekali, aku harus memastikan segala data maklumat & hasil kerja Evelyn Salt tidak dapat diakses oleh beliau. Aku harus 'reset' katalaluan. Aku juga harus memastikan segala maklumat terkini tentang perisikan Russia tidak diperolehi oleh Salt. Aku juga perlu mengetahui setiap gerak geri Salt bagi memasang perangkap untuk membuktikan dia bersalah. Perangkap utama adalah ketika  cubaan memerangkap Presiden US. Aku akan pastikan cop jari dan segala taktiknya diketahui oleh spy-spy US tanpa sesiapa pon yang akan mengetahui bahawa akulah dalang di sebalik nasib malang kepada Evelyn Salt. Mungkin aku akan cipta satu Facebook palsu yang mendedahkan gerak geri Evelyn Salt. Sudah pasti aku tidak akan 'add friend' si Evelyn Salt ni, kalo tak, kantoi la plak!

Ini adalah misi rahsia. Tak guna aku membebel panjang kat sini. Semoga aku dapat setelkan misi ni mengikut masa yang ditetapkan. Nak tao camana Evelyn Salt berjaya atau tidak bebaskan diri dia dari tuduhan itu, bolehlah tonton SALT @ 29JULY2010 nanti!!!


SYPNOSIS
Angelina Jolie stars in Columbia Pictures’ Salt, a contemporary espionage thriller. Before becoming a CIA officer, Evelyn Salt (Jolie) swore an oath to duty, honor, and country.  She will prove loyal to these when a defector accuses her of being a Russian sleeper spy.  Salt goes on the run, using all her skills and years of experience as a covert operative to elude capture, protect her husband, and stay one step ahead of her colleagues at the CIA.


Kenyataan di atas bukanlah kisah benar. Hanyalah "Andai aku seorang pengintip Rusia" atau “What If I’m a Russian Spy”..aku hanya berkata-kata sebegitu coz Nuffang yg suh wat gitu, bukan Mother Russia. Mana tau, untung sabut timbul, dapat g Premiere Screening citer GARAM (SALT). Lagi untuk kalo dapat barang baik dari SONY. Untuk detail, sila ke NUFFNANG site ye. Best of luck to JMR!!!

5 comments:

Sharinginfoz said...

macam sedap aja citer ni

suhaisweet said...

Anyway Nice..Visit mine if u free friend.. Bloody Day!

m.q said...

menariknya cerita ni
mesti tonton ni

Hajar said...

gud luck..nk msk tp blm ada keyakinan..hehe~

budak fndi yang baik said...

Walaupun tak superb...tapi padu jugaklah citer ni.