Thursday, July 8, 2010

SEMI FINAL WORLD CUP 2010 : GERMANY 0 - SPAIN 1

Apa sudah jadi nih? 
Mana Klose, mana Podolski, mana Schweinsteiger?? 

Huh..dari 1st half lagi, Spain lebih banyak shots dari Germany. Kucar kacir shiot Germany main. Dah tak macam main bola sepak separuh akhir Piala Dunia dah, dah macam main bola padang kat kampung-kampung, celah tembok Berlin jer. Aiyoo..bikin ramai supporter Germany kuchiwa jer. Tapi takpe, leh sabar lagi. 1st half terikat 0-0, kira leh sabar lagi walaupun mata dah lalok giler. Sampai la minit ke 73, dari corner kick, tetiba dari mana ntah muncul je si Puyol ni, heading bola tepat ke gol. Chitttssss...tetiba je kamo. Casillas yg mmg dah terer makin power lak malam nih. Torres yang masuk lewat pon makin terrer gak. Takpe, pk positif, ada lagi 17minit, Germany boleh lagi nih. apa-apa boleh jadi......................

tetiba sunyi sepi..gelap jer. Stadium black out kah?..........................DAMN!!!
-
-
-
-
-
-

AKU TERTIDOR!!!!

Bangun2 ajer tengok score masih Spain 1 - Germany 0..Owh terlelap kjp je rupanya. Tetiba diorang dah salam2. Lompat2 & nanges2. Tengok Puyolnye jalan pon mendabik dada. Xavi lak muka bangga giler! Neuer nyer muka lak cam perogol ngah tunggu hukuman tali gantung jer. Podolski merah je muka cam nanges. Apa dah jadi ek? Tengok masa, dah minit ke 90++..Dah SAH! Germany MENANG teruk! SPAIN KE FINAL!!!

::Kata orang Amerika::
 "Now, we will have a new champion. Either the Netherlands or Spain. SOMETHING'S GOTTA GIVE!!!"

Yang menjadi kemusykilan, setiap ramalan sotong tu tak pernah sama ngan ramalan aku. Dan setiap ramalan si Paul Sotong Kurita ramalan tu gak la yang betul. Aku nyer salah. Pelik tol aku. Korang tak pelik ke? Tak pelik? takpelah. Tapi kompom nilai harga sotong ramalan tu naik berganda-ganda sekilo!!
Menang tapi baju tergadai!!!

FINAL WORLD CUP 2010
||NETHERLANDS vs SPAIN||

14 comments:

miEz haNeM said...

sampai baju tegadai..sebab suke benau..
hehehehhehe:)

maslinamansor said...

Ada ura2 sotong tue diancam bunuh... hehehe

JMR said...

miez: diorg je suka, i tak usko!!kalah...

mas: diancam bunuh? kena wat report nih

r-mean said...

spain terbaik!..

Sharinginfoz said...

raya sakan le diaorang ni menang ya..... jumpa holland nanti ya, persie

Sotong vs Akidah

chumeley said...

seb bek hang tidoq..
klu tak, musti ade pertukaran team supporter di saat2 akhir kan..?

JMR said...

chumeley: hahahaha...ko ni cam tao2 je..seb baik dah game over, kalo tak mao bkk jersi germany, pakai baju sotong sudah!

NuNu EeRa said...

comel.. t'tido upenye.. sbb 2 german kalah kot.. xckup suppoter..

::misz maney:: said...

arghhhh!!..ai sokong germany..mcm mane tah bole kalah pulak..hohohoho..frust!!

enyheartsdiamond said...

i rasa u yg bawak malang pada germENY ..hahahaa :p

darkbatman said...

haha.. nasib bek ak x berharp tinggi sgt kat germany klau x mau ak nangis smlm ..ahaha

BeaN MorENo said...

yeah Spain memang!

Kaseh NazLieza said...

sepanyol gol hubby trus tutup tv...mencik katanya...frust hbz...uhuuu

lily lotus said...

sengal. nyampah tgk german main..saja nak buat rekod hatrik 3 kali berturut worldcup sampai semi-final