Friday, July 16, 2010

PUTRAJAYA FLORIA FLOWER&GARDEN 2010

Dah pergi Putrajaya Flower&Garden Festival 2010? Saya sudah, anda bila lagi? Last ahad ni, 18Julai2010. Ahakz..cam gamps jer. Saje nak war-warkan pasal festival nih. Layan gak festival camni, leh cuci mata ngan anugerah ciptaan Illah. Bunga kan cantik. ala cam Bunga Citra Lestari tu, kan korang suka je cuci mata tengok dia..kan?kan?..kamu lah!
 Festival ni ada beberapa part. Salah satunya, indoor nyer taman bunga pon ada gak. Siap ada sound efek cam dalam utan belantara.
Antara binatang2 yg terkena sumpahan flora. Tu la korg, derhaka sgt!
Bg peminat orked pon, banyak spesis kt sini. Aku tak reti sgt, tengok semua cantik je..Sesapa yang blajar teknik macro dalam fotografi pon leh praktikkan kat sini. Banyak subjek yg korang leh tembak. Selamat mencuba..hikhik..
Ni bunga apa ek? Aku pun lupa. cantik kan..

Ha, yg ni pon aku tak tao bunga pe gak. Main snap je.
Bonsai pon ada gak. Deco yg cantik2 bangat sey. Camana la diorg sumpahkan poko2 tu jadi bermcm2 bentuk. Huh..
Ha, ni lak, cuba teka pokok apa. Tahu x? Kalo nak tao, korang g Floria festival ni, then carik kat mana ada pokok nih. Cari jangan tak carik ye..


Dah lu, cukup la tu gamabr2 kat FLORIA FLOWER&GARDEN 2010. Lagi best kalo korang pergi juga. Berlangsung sehingga 18July ni, kat Presint 2. Luas kawasan dia, berbaloi kalo korang pegi weekend ni then jamm giler, tapi parking senang, tu pon kalo tak penuh la. 

Akhir kalam, CINTAILAH ALAM FLORA&FAUNA KITA. ITU SEMUA ADALAH ANUGERAH DRP ILAHI..

**ha..ni satu lg bunga limited edition. bunga yg depan tu, bukan yg belakang tu k!Gua yg punya...hahahahha

14 comments:

KwOnG FeI said...

feel like goin there...
hope can make it

bARdbOO said...

wee..nak bunga free..hehe

sI tEDI said...

cantiknye *iawak kimodo tu!
uat dr *unga gakkan? he he he

Kaseh NazLieza said...

amboi...mmg super duper cntik lol..

cik selamah kundang said...

aku jauh sgt nk pegi

Anne Boleyn said...

blom pegi lagi. cantik gile kot tengok gambar2 ni sume. huhu

p/s: jap gi hana akan publish entry nuffnang sharring session tu. jemput tengok yerr... banyak tips :)

Mah@mahu said...

cantik gak teringin nak pergi sana..

Filla ~ Kasih Aleeya said...

hai jmr.. aritu pak radie gi ngn mak dia.. besok dia nak pegi ngn mak mertua dia plak..hahah.. mak jugak yg kene dok umah jaga anak!!!

Cik Akma said...

best2~

||| PöJìé PööH ||| said...

cantiknyaa!

Love,
PojiePooh Abdullah

Nur Hayaty said...

nak belaja photography leh..hehhe...sy minat benda2 cmni,ngah kmpul wit nak beli dslr..hohoho..yang ada camera digital je..=]

mummysyafie said...

arituh gi malam tak baper best..gi petang2 baru syok kan..huhuhu

- zuriey - said...

gi juga semalam..ramai betul org

NuNu EeRa said...

ske bunge.. lgi ske klu dpt bunge..;)