Tuesday, July 27, 2010

[PreScreeningReview] SALT

||SALT kurang masin ||
Director: Philip Noyce
Casts: Angelina Jolie, Chiwetel Ejiofor
JMR rating: 7/10
Nasihat aku, usaha terlalu expect aksi yang lincah&menggoda drp Angleina Jolie utk espisod kali nih. Lakonan Angelina Jolie dalam SALT dah lebih kurang sama cam Lara Croft & Mr&Mrs Smith. SALT mengisahkan agen CIA, Evelyn Salt yg dituduh sbg spy Russia dan mempunyai plan untuk membunuh Presiden. Kisah kantoi Salt menyebabkan Salt menjadi buruan pihak AS. Drp situ, bermulalah kisah untuk membuktikan dirinya tak bersalah dan dia bukanlah perisik Rusia seperti yang dituduh. Dan yang menuduhnya adalah penjaga Salt yang pernah membesarkan Salt semasa kecil.

Pada awal2 scene, aku sgt tak puas hati pasal la si Salt ni tak selincah cam Tom Raider atau Mrs Smith. Beberapa scene pon menunjukkan Salt ni lemah & takde la cekap manapon si Salt nih. Tapi last2 scene, baru la aku sikit berpuas hati. Paling tidak mengecewakan adalah aku tak sempat nak rasa ngantuk pon even badan penat cam gamps, coz setiap scene pasti ada action & fighting. Plot citer pon best even banyak scene flash back & agak confuse.

Layankan ajer....heheheh


||Thanx Nuffnang&GSC dan Tahniah kepada semua pemenang semalam||

12 comments:

maslinamansor said...

nak tengok... teringin nak bila tengok preview dia..

baincardin said...

HDR is back! Jom layan!!!~ ^_^

sI tEDI said...

garam masala!
ekekekekek

.s.o.f.i.a. said...

7 jer.....??? tengok preview ingatkan bley dapat 12/10. terus tawar ati nak pi tengok......

mummysyafie said...

opismate ajak gak tengok citer SALT ni. tapi kena tunggu big boss outstation.

~ ReD ~ said...

confirm aku g tgok! walaupun x baca review..hehehe

Ery Farieha said...

ni dgn sorcerer apprentice mane lg best ek?
hhohoh

Faizal The Newscaster said...

ooo K17, sebelah seat aku je..
hehe smlm segan-segan plak nak tegur.

lepas ni aku tegur kalau jumpa time event NN.

salam berkenalan.

annadzirah said...

memang teringin nak tengok cite ni..
tapi kurang menyengat eh?.
aiseh..
T_T


ENTRY BARU ; TUTORIAL Twitter For Beginner (2)

Sesumpah said...

mekasih bg preview


uhukk!

eykameow said...

wahh untung dpt tiket free.. eyka tak pernah dpt punn~

kak ina kl said...

wah lagi best dpt tiket vip..tahniah..akak nak buat gak..tapi ashik terluper sampailah tarikh tamat.

nasib baik dpt tiket free