Tuesday, July 6, 2010

[MOVIE] 3 sebab kenapa aku menonton ZOO

Hahaha..sangat tidak ikhlas utk menyokong filem tanah air sendiri. 3sebab kenapa aku layan ZOO ni..
1) Sebab Lisa Surihani heroin dalam filem nih.
2) Sebab ada Lisa Surihani dalam ZOO itu.
3) Eh2, Lisa Surihani pon ada sbg heroin dalam ZOO itu.
 
boley?marah bang Nara nanti..hahaha..


1jam 24 minit layan citer ni pon, aku still taktao apa yg best pasal citer nih. Biasa-biasa ajer. Rating leh kasi pon 3/5 bintangS ajer. Sumer scene perihal dalam ZOO (dh namanya ZOO kan?), ada leh sesaat dua kat umah Aa't, kat store tempat kumpul haiwan curik & kat satu bukit ala-ala scene romantik. Huh..Agak susah nak merealisasikan filem sebegini kalo ianya masih menggunakan haiwan betul. Yela, tak real la sbb pergerakan bibir tak sama cama words yg dicakapkan oleh binatang tu. Kalo guna graphic nyer, kompom le sama gerak bibir tu kan. ZOO ni , kalo layan bersama famili pon syiok gak. Anak-anak kecik kompom tergelak2 tengok telatah Lan Pet-pet layan binatang tu sumer. Layankan ajer. Gi pon, citer ni ada moral of the storynya, kalo buat sesuatu keje dengan ikhlas&minat mendalam, pasti kije itu senang & berkualiti. Nak-nak kalo bekerja ngan binatang di dalam zoo negara tu..

cumelllllllnyer.....hahahah

11 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

kalo nk tgk dgn anak2 cpt2 la kawen hehe

Ieda Al-Habsyi said...

hehehhe!! sebab lisa ek, :)

ezam said...

filem kita.wajah kita.

sekian.



hahahah....

- zuriey - said...

tengok sebab lisa la ni.. hohoho

IERA HAJERAH AZMAN said...

aku teringat cerita kecoh betol. ko tau cerita melayu selalu macam ni

Matjoe said...

sebab LS kot. hehe

enyheartsdiamond said...

lisa cute sbb gigi dia :)

cute sgt!

JMR said...

hehehe..

maslinamansor said...

semua sebab lisa jer...?
Tapi ok la tue laburkan duit kat folem malaysia sikit... :)

m.q said...

peminat setia lisa ni
heheheh

Miss Fairladyjim said...

sebenarnya nak tgk lisa jer kan...bukan tak tau...