Thursday, July 15, 2010

KENAPA NAIK MINYAK NAIK 5SEN, BUKAN 50SEN atau RM5??

Yey! Kami sebagai rakyat Malaysia, sangat gembira di atas kenaikan 5sen petrol. 
Terima kasih kalian sume. 
Gembira sebab kenaikan 5sen, bukannya RM5, kan? 
Kami tak kisah pon. 
Lagi pon, kereta atau motor kami tak guna, kami naik lrt, komuter, basikal atau jalan kaki saje. 
Terima kasih bebanyak sebab subsidi tu bukan hak kami sebenarnye.
Lebih baik gunakannya untuk mereka yang menggunakan kereta besar atau motorbesar saje.
Alah 5sen je pon, katanye.
Tu katanya, yang tak katanya, petrol naik, gula juga naik & yg lain2 pon akan naik gak. Silap2 charge nak masuk public toilet pon akan naik gak.

Mulai 12.00am 1 saat malam nih, harga untuk RON95 adalah RM1.85 sahaja. Dah yg ni berubah, yang lain2 pon akan berubah gak ye. 

*clap-clap-clap..tepuk tangan. H.a.P.p.Y!!!

7 comments:

NuNu EeRa said...

btul 2.. sy xkesah.. esok pgi bru sy g isi minyak..

ken said...

5 cents increment is enough to earn LOTS of money.. think about how many cars out there.. =/

daydeck86 said...

JMR memang banyak pingsite yang aku dapat nanti aku share kan yerk
aku pun baru jer dapat tau tu aku sharekan.... ehhehhehee

MiJa said...

semangat pg ni nk g isi minyak keta!!

cik selamah kundang said...

kalau ada button like,aku nk like kau punya statement

sI tEDI said...

naik beskal!

Kaseh NazLieza said...

klu naik 5sen..okla blh terima lg..