Sunday, July 18, 2010

Kawen sudeh..Nikah pon sudeh....

DEDICATED WISH
Special THANKS to NuNu EeRa , Afzan Kamarudin , Mohamad Faiz , Alif Azmi & Abby Sa Z for the HELP&IDEAzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

Status FB aku yang latest. Setelah bertungkus lumus 2hari ni, setel jua hari ini. Diakhiri ngan hujan bungadi Kuala Lumpur. Huhu..Seb baik ada helper2 yg terbaek untuk episod kali ni. Bermula dari akad nikah, sampai le ke outdoor shoot di Petaling Street. Plan last minit act, coz ngah shoot baek punyer kat area ofiz makcik aku, tetiba ujan. Since, PS ni ada tempat berbumbung, so better shoot+candid kat situ. Lagi pon tourist ramai kan. 

Yup, aku paksa pengantin berjalan sambil2 gelak ntah pape, sepantang PS tu. Huh..act tak panjang pon PS tu, tp disebabkan request dari tourist2 nak bergambar bersama pengantin, tu yg delay la masa perjalanan. Sambil2 tu leh promote budaya Melayu skali kan, apa salahnya bg chance diorang bergambar free. Kalo aku kutip RM5/shoot untuk bergambar bersama pengantin, mahu aku makan mewah sebulan..hahahah..Pape pon, my helperz really make my day! 

Satu bab takleh blah, bila ngah shoot outdoor kat tepi jalan, datang sorang apek cina yg agak kureng betul, tengking2 kat kereta&kitorang. Tak faham dia nyer words, tp yg kitorang je dengar adalah words '1MALAYSIA'..so kitorg consider maybe dia sangaaaaat tak berpuas hati ngan konsep tu. Tertekan sampai jadi gitu..huhuhuh..Ok..wa mahu rehat..gambar2 hari ni&semalam, esok2 la ye...hehhee..SELAMAT MALAM...

5 comments:

Kancilbiru said...

hahaha...apek tu tak paham ke bengang tu...wah dah pakai dot com...tahniah...

Sharinginfoz said...

hari yang berbahagia.. selamat pengantin baru

Coffee with nuffies

maslinamansor said...

apek tue mesti ada yang tak puas hati... 1malaysia...!!!

NuNu EeRa said...

apek 2 bengang sbb ramai2 yg pgg kamera tpi xtgkap gmbr die pun..;)

Cik Cookie said...

serious aku kat seberang jalan cam cuak gila...masa tuh pikir kalau dia mengamuk mau mati nak lari..