Tuesday, July 20, 2010

Jom dinner di INTAI-INTAI

Tak tahu  nak dinner bersama family di mana? Meh aku suggestkan kat korang, terutama yang nak lepak ngan anak bini sekalian. Nak berdating, candle lite dinner bagai berdua pon boleh gak. Aku cadangkan apa kata korang try kat Restoran Intai-Intai. Tengok gambar kat bawah pon dah leh tao, camana bestnyer suasana di situ.

Menu di sini adalah based on Thai Cuisine. Rasa asli memang terbaek la. Malam tu, aku order Tomyam Suvarnabumi, Chicken CashewNut, ButterPrawn & desert Banana Split. Act macam2 menu lagi, nasi goreng pon macam2 spesis ada. Kalo nak try, try le Nasi Goreng Special Intai-intai, dgr citer TERBAEK..Table lak betul-betul tepi kolam, dah macam makan kat resort di sebuah pulau tropicana. Suasana pon tenang & nyaman, dah bukan cam kat KL dah, padahal depan tu sket adalah MRR2 yg jamm giler.

 Nak candle lite dinner spesis candle gini pon leh gak di sini.
 
 Iskh..iskh..sapa punya pinggan la kan. Ngan sepit ketam la, udang butter la..comot giler. Takpe, janji kenyang & sedap..nyummy!
Nah hambek..tinggal kulit lala je & sepit ketam yg dah hancur. Sapo kekoh nih??!!
 Disudahi dengan banana split & burp...alhamdulillahh...terbaek wok. Pisang ngan aiskrim campur ngn honey&cream..lemak2 manis gitu..
 Motif gambar? Muka suci halus mulus woo..hahaha..aku kalo ikot hati, tak cukup 1set banan split ni. alah, balik umah buat sendiri pon boleh kan? kan?kan?..ngko nak buatkan ker?

So, apalagi..terjah la Intai-intai nih. Hidangan pon leh tahan sedap, berbaloi-baloi ngan harga yang amat berpatutan. Opss..kat mana ek..ni aku dapat alamat dia:
INTAI-INTAI
Backyard, Lot 378, Jalan Ampang-Ulu Klang (MRR2)
68000 Ampang, Selangor.
 
Senang je, tepi MRR2,belah kiri menghala ke Ampang. Masuk kat area kedai Honda tu. Belakang tu dah leh nampak. Nak masuk parking dalam, hati-hati ye, kang ada yang kete terjun kolam. Selamat Menjamu...saya sudah kenyang....burppppp............

11 comments:

Gieyana said...

bulrppp..kenyang tgk gak! nmpak sedap..=)

naz said...

tempat tip top siot

maslinamansor said...

geram tengok gambar2 tue...
cantik!!!!

Sharinginfoz said...

kena pergi intai2 ni.... sedapnya.... macam mana dengan harganya

Ahad pun Hari Tanpa Plastik?

ejaMaria said...

wah... cantek la... mmg tengah survey tpt makan nih... dekat tepi kedai honda tu ade access masuk tpt makan ye... ingatkan masuk ke tempat honda tu je...

Lagenda said...

Eii..mak x tahaaaan!!!! nnt 1x mak kasi terjah ke sana..tunggu ko..tunggu!!

mummysyafie said...

klasik kan nama dier..intai²..pic tu mmg meliurkan

Kaseh NazLieza said...

hmm..nmpak menarik..leh ajk hubby utk celebrate 2nd anniversarry ni..ehehehehe...

Anne Boleyn said...

uik best gile kot. lala oh lala...da lama tak makan lala. mahal tak??

Yatre Hayati said...

romantik sungguh !!

NuNu EeRa said...

tq, dear..mama pun jeles, okkey..