Friday, July 16, 2010

JMR23.COM in the house!!!

Pelik binti ajaib. Ntah mana datang angin, ntah mana dtg asap. Semalam tetiba gatal tangan bukak DataKL, search availability domain yg aku rasa best, successfull then terus beli. Wah..setting pon senang leh tahan. Tup2 jmrblackfinger.blogspot.com dah ghaib, dah jadi lain. Wah suka2..tapi kenapa tetiba aku terasa aku patot guna  domain sendiri?Ntah, aku pon tak tao..

Belum tiba masanya aku nak elaborate pepanjang pasal kelebihan berdomain sendiri nih. Baru semalam je guna kot. Takkan tup2 dah rasa beza, tipu la tu weih. Bagi aku sebulan guna luh, kalo tak best, tumpang blogspot balik, wat muka tak malu je..hahaha..Kalo sesapa nak share korang nyer pengalaman guna domain sendiri, meh le kita share2 supaya aku pon leh rasa gak nnti. Domain je ye, nak tukar hosting sendiri, kem salam luh ye. Kenang budi blogspot hosting luh, sebab aku mula berblog menggunakan blogspot. So, kalo nak tinggalkan dia pon, step by step le. Banyak budi blogspot nih...~

Memperkenalkan....~

Oh yeah..JMR23.COM in the house!!!. Pendek, kentot & aku suka. Kalo sebelum ni, jmrblackfinger.com . Hambek ko, panjang kan, tapi takde la berbelit lidah nak sebut. Tapi tang nak ngeja tu agak keliru gak kan. Sangat suka ngan jmr23.com, kenapa & mengapa, takyah la ditanya, pasti aku jawab, "Ntah.."..yang pasti, domain ni lagi pendek dari matjoe.com, mahupun kakinakl.com..hehehe..kalo harga domain berdasarkan bilangan huruf, pasti aku antara yang termurah. Best2...

So uollsss come&visit jmr23.com sokmo ye! Yoroshiku ne...:-)

14 comments:

maslinamansor said...

baru jer cakap ari tue pasal nak pakai domain... Alih2 dah tukar dah... :)

Maju2...

BeaN MorENo said...

fulamak!dah pakai domain seyh!

ardinihumaira said...

hehe.. domain dni lak panjang berjela.. ardinihumaira.com ;p


apa yang dni kenalpasti domain ni.. tak semua leh akses tau.. dni skang tengah guna software lain untuk bukablog sendiri atau mana2 blog yang guna domain. biasanya yang guna broadband la tak dapat buka. bukan selalu.. cuma kadang2.. cam hari ni, ben ashaari sendiri tak leh buka blog dia. maka betulla yang dni agak.. pengguna broadband je.. kalau kita tak guna domain, tak ada masalah cemni..

[-suziey-] said...

hiks,..syabas:)

ken said...

congrats with the domain =)

Lagenda said...

congrated bro..naik berlevel dr mak yg baru nak kenal dunia nih...huhuhuuu

cik selamah kundang said...

apa kelebihan ada domain seniri?

- zuriey - said...

wah da ada domain sdri..napa pilih no 23..ada makna ke

JMR said...

23 tu umur sy kak....auwwww...

Sharinginfoz said...

tahniah memang gempaklah......naik taraf ni

Kaseh NazLieza said...

waaa..umur 23 erk..muda remaja gitu..auwwwww

Anne Boleyn said...

waaa..makin maju! tahniah! :)

G said...

bagus..ade kemajuan,,,,

mummysyafie said...

la..tak pasan lah plak..tengok n3 ni baru taw..taniah..taniah..satu kemajuan..