Saturday, July 24, 2010

|| Gempa Bumi di Kuala Lumpur & kawasan yang sewaktu dengannnya ||

KUALA LUMPUR 24 Julai - Gempa bumi pada magnitud 6.1 pada skala Richter berlaku di utara Sumatera, Indonesia pagi ini dan gegarannya turut dirasai di kawasan pantai barat Semenanjung Malaysia.
berita penuh ||DI SINI|| 


Kan main sronok lagi membe aku, si Botak&Chargon merasai pengalaman pertama gempa bumi di Malaysia. Seb baik bangunan ofiz tu tak collapse, kalo idak mao aku yg kena tuntut/ kena buat pengecaman mayat mangsa gempa bumi. Hehehe..patot la aku pelik, elok je aku sampai kat area Jalan Changkat Raja Chulan tu pagi tadi, ramai yang ngah berduyun kuar dari ofiz. Ingatkan nak sambut ketibaan aku.  Teruja jaop!! Lagi pelik kat club Havana yang kat depan tu, tak plak yang kuar. Owh..siang takde operasi kat Havana tu, malam2 je kot...patot le...

Pape pon, syukur la semua selamat. Takde pape kemalangan jiwa kan. Aku tengok, masing-masing leh gelak ketawa menceritakan pengalaman memasing, ada yang terasa lutut bervibrate la, yg tengok tingkap dan pintu bagai digoncang la dan macam-macam lagi la. Cuba bayangkan kalo building korang tu collapse, ada sesapa leh gelak sakan menceritakan pengalaman memasing??. Nauzubillah...

JMR**teringat pengalaman 1st time rasa jishin/earthquake kat Japan, bukan men lagi bangga, siap call makpak kat kg, walhal diorang kat Mesia bukan men risau lagi..hikhikhik...

12 comments:

suhaida shukor said...

Haha lawak la boleh gembira rasa earthquake..

nUR_rOsALiNdA said...

fuh!!!!seriau gak kalau kena ngadap gempa bumi

mcjust.lol said...

patut la kawan ckp rase gempa bumi td. sampai k ipoh ni gegarnye.. ishh

velasrizal said...

ptot la rasa bgoyang td..

Jom Makan Di Anjung Selera Giant Bandar Kinrara

!!!~ZuE SmiLeYx5~!!! said...

erm sama la...sya pown pena gak rasa gempa...tpi tym tue tgh holiday kat manila ngan famili...yg lucu kazen siap mara lgi bab dia sangka kitorg g bagi goyang katil dia..erm tym tue takut gak la...tak silap around 2002...huh lame dah...

NUNU EERA said...

ala.. knp kat cni xrasa?? sy pun agak esau sebab ade org ilang 2jam pgi tdi..hehe..

fiezah91 said...

uiksss..ada ke org gelak ketawa bila gempa? aiyakkkk

Bro Framestone said...

bro xsedar ape2.. selalu kalau ade gempa bumi bro mmg akan terase...

mybe lena dapat tido setenagh berbulan xdpt tdo di hujung minggu kan

Feel free to visit
BroFramestone Blog

a kl citizen said...

tak perasan pulak ada gempa..

terbaru dari saya : tidak pandai saya mengait kata?

Nina Nurziana said...

jalan changkat raja chulan?
isk! office sy kat area situ lew..

xde pon rase gempa.. huhu~

kak ina kl said...

oohhh yer ker??tak tahulah pulak..kat mana ek masa tu..

tahniah yer sbb dah tukar ke dot com..mungkin selepas ni ranking makin best rasanya.

mummysyafie said...

eh..betul ke? kat putrajaya takde kot