Wednesday, July 21, 2010

Bangun pagiku tidak seperti selalu..

Semalam..ye semalam gigih aku follow memba aku ke Taman Metropolitan Kepong, even langit nak tak nak je cerah dia. Guruh & kilat toksah citer la, cam efek latar belakang berada di dunia lain. Bukan saja-saja nak skodeng awek pakai tube ye, awek tu kesejukan la kalo cuaca windy gini, ke sana dengan niat berjoging 3round taman tao! Giler tak sedar diri setelah beberapa bulan hanya rehatkan diri di atas kerusi empuk tak ikhlas, ngadap lappy je kije.

100meter pertama ok lagi, 200meter kedua pon masih okkey & seterusnya ye, menten je follow cucuk memba aku. Tapi menten aku tak sementen dia, dia minggu depan ada fizikal test, memang la kena menten!, aku rilex je sudeh. Masuk kilometer pertama,, dah rasa alignment larik. Citts, takleh jadi ni. Langkah demi langkah, aku pelik napa makin slow. Skang aku taklagi mencucuk, tapi dh tercicir. Wokkey, aku surrender..tak larat weih!!! Ok2..aku sedar, dah lama tak jogging, then tetiba je nak jogging masa zmn2 muda luh, mcm gamps la JMR kalo ko boleh buat. Gilo ko, saket ko pinggang aku. Ada lagi setengah Taman Metropolitan tu, aku berjalan je. Sambil tengok biawak&kura-kura, dah awek bertube takde! Lemah tol semangat aku gini. Kalo ade awek bertube seluar sendat, mau gak aku teruskan jogging aku cucuk diorang. Ini tak...hampehsss.....

Bangun pagi..mak aiii..saket tol pinggang aku nih. Ngengada tol, dah la ujan pagi tadi, sejuk aman nyaman tol. Tarik selimut pon layan besh nih. Eh..takleh2..banyak lagi keje nak kena setel..Tengokla malam ni, ada peluang leh gi massage kat tmpat2 awek bertube tu..Wahhhhhhhhhhh....

**adakah ini simptom2 umur sudah meningkat atau keterlebihan berat badan..hahahahaha

11 comments:

miEz haNeM said...

tadi tak leh bukak blog kamu ni
cuak den..

owh..i used to b there!
best kan jogging...

besau taman tu..

NenekPenne said...

taman metropolitan kepong...tempat i penah main layang2 dgn ex and anak buah......

deus X machina said...

jadi gunakanlah london weight manangement, ekeke

maslinamansor said...

dua-dua sekali...
hehehe

Kalau joging tiap2 hari hilang la sakit2 pinggang tue. Tapi kalau sekali sekali... memang la sakit. Urat tersimpoi...

psst.. Myanmar...?
makwe myanmar dia nak sewa bilik, jadi taknak la...

sI tEDI said...

ada tak yg nak urut pinggang sakit tu?
ekekekeke

mummysyafie said...

lama dah tak jogging..sejak ada semput ni..jangan kater nak jogging..nak jejalan jauh pun tak larat.

simptom badan berat kot hihihi..sebab tengok orang dah tua² elok je jog pagi²..

Sharinginfoz said...

dah lama tak lepak kat kepong ni...

SHIKIN said...

xyah jogging jmr,g erobik je.msti rmi awek pki tube..dpn mate.boley gitu..

.s.o.f.i.a. said...

akak tengok pun dah terasa kelebihan berat badan ko tu jamar.... he he...... joging ler tiap2 ari, baru badan used to it, tak sakit2 dah..... takpun join nike 3on3macam zaman skolah dulu.... he he.....

Anne Boleyn said...

gahaha cepat2 lah kawin JMr oi.. biar cik Nunu jaga. haha :p

NuNu EeRa said...

mengikut kajian itu simptom utk kedua2 nye..