Friday, June 18, 2010

SPEKULASI PENCERAIAN SULTAN BRUNEI & AZRINAZ MAZHAR HAKIM dijawab oleh rakyat BRUNEI di JBF

klik untuk tumbesaran imej

Rentetan dari entri sultanbruneiceraikanazrinazmazhar , satu komen tanpa LINK (anonymous) telah terpampang di ruangan komen jmrblackfinger (JBF) ini. Thanx kepada Anony yang katanya adalah seorang rakyat Brunei. Ini adalah komen dari beliau : 

Sebagai rakyat Brunei yg cintakan tanah air dan sultan nya,terus terang saya mewakili hampir keseluruhan rakyat Brunei bersetuju yg tindakan yg di ambil baginda satu tindakan yg tepat dan bijaksana. Bekas isteri baginda seorang yg tamak, sombong,pencuri,tidak jujur,tidak amanah dan mengamalkan ilmu hitam.Sepertimana janji Allah s.w.t, persekongkolan dgn iblis tidak akan berkekalan dan sekali lagi kami rakyat Brunei menyatakan sokongan terhadap sultan kami yg keputusan yg di ambil adalah keputusan yg bijaksana.Kami rakyat Brunei sudah muak dan menyampah dgn kelakuan dan adab bekas isteri baginda yg mengada-gada dan perasan cantik.Dahlah muka tembam semacam.Selepas bermacam-macam jenis pembedahan plastik pun tetap tidak dapat menandingi kecantikan asli permaisuri pertama. Wslm.
( 100% copy paste dari ruangan komen entri tu )

Secara tepatnya, hanya Allah SWT, baginda Sultan Brunei & Azrinaz Mazhar Hakim je yang tahu hal sebenarnya. Mungkin ada hikmah di sebalik apa yang terjadi. Kita di luar, hanya mampu mereka spekulasi dan berdoa yang terbaik untuk semua, untuk kebaikan bersama gak kan. Aku tao, ramai blogger yang dah pon buat andaian & spekulasi masing-masing, sampai jadi liputan TV3 , TV9 dsb..cayalah korang. Tapi kalo bley, jangan la sampai melebih-lebih lak spekulasi tu sampai menyinggung pihak di Brunei mahupun di Malaysia.

Aku pun turut tertanya, kenapa semua gelaran dan darjah kebesaran yang dikurniakan kepada Azrinaz Mazhar Hakim oleh Sultan Brunei, Sultan Hassanal Bolkiah ditarik balik? Tak mahu mengundang kontroversi di JBF ni, mahupun membuat spekulasi, better kita diam dan tunggu citer selanjutnya nanti. 



to bloggerz: Hati-hati bila berblogging, ramai yang memerhati anda...



29 comments:

cik panadol said...

wah benci habis anonymous tu kt azrinaz tu...tak sangka pulak cmtu ye...tp xleh caye 100%...apa sbnrnya yg dah jadi tu hanya mereka yang terlibat je tau...

lebih baik kite tgk n dgr je ape yang akan berlaku lepas ni...x elok la buruk2 kan org lain kn....

Aini said...

Betul.. tengok dan dengar je.. jangan masuk campur dan mengeruhkan keadaan.. Tak boleh komen lelebih hal2 mcm ni

sI tEDI said...

jadi p-emerhati jek.

si anon tu kalau betul kenap anak gun anon?/

kecut jugekkk!

ekekekekke

INTANKUTERPILIH said...

bahaya kalau tersalah buat spekulasi...silap2 boleh kene saman...tambah lagi dengan dosa menfitnah orang...kan tak pasal2...so, lebih baik diam ajer...tunggu jer pengakuan dari empunya badan...

NARDtheNERD said...

rasa mcm melodi.
hahaha~

a kl citizen said...

tak yah lah kita buat spek..banyak2
kang menyusahkan diri je

tengok dan lihat je lah

Echa said...

hehehe.. tunggu dah lihat je... tuan rumah.. saya link ke sni.. mintak ijin yeee..

..nOj.. said...

memang terkejut sgt, cerai dah satu hal yg besar. tarik balik seme kebesaran dan pingat adelah satu perkara yg lebih besar dan dah tentu orang seme tertnye2 ape kes sebenarnye. kte yg xtau kebenarannye, diam jela.

encik, mintak izan copy gak ek.

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

pepun saya tertarik ngan kata2 pesanan yang last tu...sila hati2 kan...kang tak pasai jek...

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

minta izin link ke blog ni jugak ye...

JMR said...

IZAN & ECHA : U GOT THE PERMIT..:-)

niesz said...

org yg baik pasangn nye adalah org2 yg baik2..tul x???

atty's said...

jadik permerhati.je ..tak berani nak komen lebih2..hanya allah dan mereka je yg tau kebenarannya

Dee said...

smlm baca kt rotikaya.com..komen2 yg diberi smpi dh jadi mcm perang M'sia-Brunei..harap dorang ni jgn emosi..ini masalah rumahtangga..eloklah jangan masuk campur..tuduhan2 yg dibuat..kalo x betul dh jadi fitnah..fikir2 kanlah..

Iryani Noor said...

salam,

minta izin link ke blog ni jugak ye...

Hazzy Ishak said...

diam diam sudah

CT said...

mata utk melihat, telinga utk mendengar dan mulut diam..berkata2 kalau perlu :)

helena's said...

huhu tanak lah masuk campo..

MiSs FaiRlaDy JiM said...

huuhuhuh...JMR taknak tukar nama blog ke??? Melodi Jamar

mama zharfan said...

walla hu a'lam

kak ina kl said...

takut kena saman..

Ayu138 said...

owh my god... mebagi malu jua banar eyh slang hehe that anonymous person ...too emotional.... he or she should'nt say that... aku pulang yang malu.....slang again...

ejum said...

dasyat jgak komen orang tu..tapi kte xtau ek..JMR..ko xteringin no plat johor JMR ke?..haha

~~ciklinn~~ said...

eh yer ker camtu..benanya linn pun kipochio gak nak tau napa dia kena cerai.. huhuhuhuhuh

yerlo.. sbb tu kita kena berhati2 dgn setiap tulisan kita di tenet... huhhu

ashra said...

uihh...btul ke ek cite tu?cam tak caya je..btw,yang pertama tu lawa ke? musykil jappp..hehehehe.

gadis comel said...

jadi pemerhati terhormat..

Sharinginfoz said...

memang betul kena jadi blogger yang berhemah

Anonymous said...

Salam, saya Mina, Malaysian. Isu ini dah kira agak lama, tapi saya rasa orang Malaysia patut tahu aktiviti Azrinaz di Brunei terlebih dahulu sblm marah org Brunei sbb marah Azrinaz dan tempias tak puas hati tu sampai la ke kita org Malaysia. Saya tak membelahi sesapa pun di sini, baik orang Malaysia atau orang Brunei. Malangnya, kesalahan sebenar jatuh pada Azrinaz. Ada perkara yg Sultan sorokkan kenapa dia xdpt bagitau Azrinaz tu diceraikan. (anyway clue dia: pisang berbuah kali kedua) Sbb sayangkan rakyat dan taknak rakyat marahla dia xbgtau perkara sebenar. Sultan Brunei adalah antara orang yang paling humble pernah saya jumpa. Bila dia drive di jalan raya, dia turunkan cermin kereta dan lambai pada rakyat dia. Sebab perkara kecil camni, rakyat sayang dia. Yes, mmg Azrinaz tamak, tapi dia tak curi apa-apa. Ishh, kalau dgr org istana crita pasal Azrinaz tu mmg memalukan. Bukan org istana je bercerita pasal dia, top govt officials pon bercerita pasal penyampahan mereka dengan perangai xsedar diri Azrinaz tu. Bak kata mak-mak kita, mmg dah dasar kawen ngan org kaya, mcm tu la jadi nye. BERLAGAK! anyway, kepada tuan punya blog ni kalau nak tau perkara sebenar boleh emel kepada saya atau reply melalui comment ni. Kepada semua orang Brunei, saya minta maaf banyak-banyak bagi pihak orang Malaysia sepanjang Azrinaz berada di Brunei. Walaupun perkahwinan mereka sudah berakhir, namun sepakat kita sebagai serumpun harusla setiasa dijaga. Wassalam.

Anonymous said...

PENCURI TETAP PENCURI, PERGI MAIN JAUH2... SHUH!!!!!