Monday, June 28, 2010

Ramainya pengguna Facebook di Malaysia..eh2, Anak Kucing pon nak men Facebook gk ker?

Betul ke hari ni, kalo seseorang tu takde akaun Facebook, dikatakan ketinggalan zaman? Atau apa orang Malaysia je yang terlalu taksub dengan laman web sosial nih? Padahal omputeh luar sana tu tak kisah pon diorang ada ke idak Facebook ni, takde pon diorang nak amik kisah. Satu statistik yang aku ambil di satu website, pd tahun 2009, lebih 4juta rakyat Malaysia mnempunyai akaun Facebook, dan penggunaan laman ni lebih tinggi berbanding dengan Yahoo & Google. Dan Malaysia merupakan antara 10 negara tyang mempunyai kadar pertumbuhan pengguna Facebook tertinggi. Mana taknyer kan, bangun2 je tido terus online FB. TAHNIAH rakyat Malaysia.
Carta menunjukkan pecahan pengguna Facebook di Malaysia mengikut jantina & umur.


Actually apa yang best sangat Facebook nih? Pasti ramai yang jawab, "Facebook best giler!!"..takpe, asalkan jangan jadi orang gila men Facebook. Tapi dalam best2 Facebook ni, katanya banyak gak musibah yang datang via Facebook nih kan? Tol tak?

Agak2 tahun 2010 ni, berapa banyak ek pertumbuhan kadar penggunaan Facebook di Malaysia nih? Dan tak pelik gak kot nanti, kalo anak kucing pon ada akaun Facebook gak. Kan FB mesra pengguna..Apa kata Mark Zuckerberg lak ye?:-p

10 comments:

NuNu EeRa said...

klu kucing 2 da ade fb, infom me.. nak add later..

Jijahh @ f.k said...

hmmm .. pandai betul depa ni tarik perhatian rakyat Malaysia ekk .. kalo dah time keje dok ngadap menda alah ni .. bila masa nak keje ? bila masa nak meningkat produktiviti ... cewah ... serius nih ... memasing kalo takde facebook ni .. dah macam sawan .. tak boley nak konsentret keje ... ape nak jadi pun tak tau laaa

ejum said...

dari pada budak kecik..hinggah lar ke tahap nenek2 pon ada fb..penangan fb mmg dasyat.. :)

Ery Farieha said...

betol kate ejum
dr budak kecik sampai nenek2 ade fb
huhuhuh

Kaseh NazLieza said...

saya pon nk add kucing tu jg..ehehehe

syAzAnA said...

agaklahh. sampai mak saye pon nak berfb. parahh. abes terbongkar semua rahsia saya. hehe. nseb baik xdee. hehe. kem salam kat ank kucing. wee~

maCy said...

maCy da kurang dgn fb.. lme2 da boring sbb pnah aktf sgt dah..huhu

fanadz said...

alala..comeynye kucing tuh..:D
hehe.FB ni bole lalai..tak jadi keje kadang2.huhu.tapi sampai 1 tahap akan bosan jugak..

abu syafi el-muchtar said...

Statistik terbaru (facebakers.com) menunjukkan angka pengguna facebook di Malaysia hampir mencecah 9 juta org.

Fenomena ini memberikan saya idea satu teknik manipulasi facebook sebagai platform promosi produk yang berkesan. Saya namakannya FB NIAGA-teknik membina web jualan guna facebook.

Sample FB NIAGA boleh tengok di http://www.facebook.com/fbniaga

Anonymous said...

[quote]Betul ke hari ni, kalo seseorang tu takde akaun Facebook, dikatakan ketinggalan zaman? Atau apa orang Malaysia je yang terlalu taksub dengan laman web sosial nih? Padahal omputeh luar sana tu tak kisah pon diorang ada ke idak Facebook ni, takde pon diorang nak amik kisah. Satu statistik yang aku ambil di satu website, pd tahun 2009, lebih 4juta rakyat Malaysia mnempunyai akaun Facebook, dan penggunaan laman ni lebih tinggi berbanding dengan Yahoo & Google. Dan Malaysia merupakan antara 10 negara tyang mempunyai kadar pertumbuhan pengguna Facebook tertinggi. Mana taknyer kan, bangun2 je tido terus online FB. TAHNIAH rakyat Malaysia.[Image]Carta menunjukkan pecahan pengguna Facebook di Malaysia mengikut jantina & umur. [Image]Actually apa yang best sangat Facebook nih? Pasti ramai yang jawab, "Facebook best giler!!"..takpe, asalkan jangan jadi orang gila men Facebook. Tapi dalam best2 Facebook ni, katanya banyak gak musibah yang datang via Facebook nih kan? Tol tak? Agak2 tahun 2010 ni, berapa banyak ek pertumbuhan kadar penggunaan Facebook di Malaysia nih? Dan tak pelik gak kot nanti, kalo anak kucing pon ada akaun Facebook gak. Kan FB mesra pengguna..Apa kata Mark Zuckerberg lak ye?:-p[/quote]
[url=http://blog.bitcomet.com/post/491625/ ]dating sites ireland
[/url] too many chiefs
throw in at the deep end
[url=http://blog.bitcomet.com/post/491625/ ]free dating sites international
[/url]
Blogger: J.M.R - Post a Comment

free online black dating service
dating personals site uk

What that? That just a fancy way of saying that you should say what you mean and mean what you say.