Saturday, June 12, 2010

Pembukaan Piala Dunia 2010 Afrika Selatan MERIAH

RETURN TO AFRICA 2010 dah start weih! Pasti ramai terpacak depan TV tadi semata-mata nak tengok launching FIFA WORLD CUP 2010 secara langsung dari Soccer City, South Africa. Meriah giler ngan 95ribu orang penonton yang membanjiri stadium untuk upacara rasmi pembukaan. 

Diikuti dengan 1st game World Cup 2010, South Africa VS Mexico. Dah namanya game first, series agak buhsan ngan gaya game nih. Dan resultnya adalah seri 1-1..aiehh...tak sabar nak tengok Italy main. Leh menang lagi tak diorang kali nih? Tunggu je la..sebulan ni kompom pagi2 susah nak bangun. Pegi kije pon, mesti mata merah berair jer. Si isteri lak sure tarik muka je memalam tunggu suami ngadap TV demi bola. Sabar..sebulan jer kan. Hope bos2 kat ofiz pon lebih memahami untuk sebulan nih. TQ..hikhikhik..
Jum2 sumer, selama sebulan ni kita sama-sama memeriahkan lagi kedai mamak layan world cup. Tapi jangan la plak korang g berjudi bola. Kepada bookie2 part time & fulltime, dah2 la tu, PDRM ngah bekerja keras nak stopkan kegiatan korang. 

So, korang support team mana? Nak support team Malaysia, takde dalam list kan. hehehe..aku support Italy for trhe time being. Kalo Italy terkeluar, baru aku pk balik nak support team mana. Susah2 sangat, aku support je team yang julang World Cup tu nanti..setel....hahahahah..

Meh masuk malaycan.com ni kalo korang nak dapatkan jadual Piala Dunia 2010 waktu Malaysia. Senang kan nanti time bila nak kuar rumah, time bila nak gi dating ke, takpon pukul brapa korang akan tido pada hari tu..Chioww....

2 comments:

sI tEDI said...

tak minat bolalah!

aku minat patung yg jadi maskot world cup tu jek..
ekekekekke

aZizoL said...

hakhak..kat kching mamak tutup kol 11, camno nk tgk tu..ertape kat rumah jek la..hahaha