Tuesday, June 8, 2010

Musim Cuti sekolah adalah musim kenduri Kendara

|| Kenduri kendara, curi pandang anak dara, jangan marah makcik ya, saya cuma nak kenal saja ||


 Haa..masuk je musim cuti sekolah, perut memang tak pernah lapar la. Sampaikan dalam satu hari, 2,3 tempat kenduri kendara yang harus di'visit'.Tu la gaya orang Malaysia kan, bukan matu kebuluran, tapi mati kebuncitan. Ahakz..

Kalo musim gini aku pulang bercuti ke kampaung, alamatnya memang mimpi le nak makan air tangan umi aku. Tetiap hari mesti makan kat umah orang lah.Then tetiap ari gak la makan lauk yang tak jauh bezanya. Balik2 kari/gulai daging lembu, ayam masak merah ke, ayam goreng ke. Air lak lebih kureng je, tak sirap, air yg kaler2 lain..Huhuhu..setakat ni takde lagi kenduri kawen makan chicken chop ke, sushi ker, beger ker...dah memang adat orang sini kan..hikhik..

So kali ni bercuti kat kampung pon, still rutin yang sama. Hari-hari makan kenduri. Kenduri orang le, kenduri aku taktao lagi biler..huhuhuh..terpikir gak time aku nanti, nak tukar gaya sikit..makan beger ke, nugget jer ke..dah tu takyah la nak bersanding lama-lama..panas woo..hahahahah...takpon bersanding pakai t-shirt jer..okey x?

7 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

tu la asyik makan kneduri org lain je..

tuan badan tu bila lg???

ehehehe

sI tEDI said...

hik hik hik...

tengkolok dgn t shirt?
esnem apa?
try lah wat masa kawen nanti

seimura said...

nk burger dan nugget masa kenduri ko nnt. aku tunggu. haha.

NUNU EERA said...

sekali tgk gmbr 2 da mcm jonker da..huhuhu..

~ ReD ~ said...

musim cuti sekolah = musim kenduri kendara = musim mengawan. ok tak gitu?hahah

nUR_rOsALiNdA said...

Musim cuti sekolah adalah musim mengawan...ekekekeke~

kak ina kl said...

salam..nanti kamu kawin buatlah camtu tau.

good luck for mister potato..