Tuesday, June 22, 2010

[MOVIE] Memang setan LAGENDA BUDAK SETAN & lets stori mori ngn TOY STORY 3


Bismillahhirrahmannirrahim...dimulakan dengan TOY STORY 3. Yey!!! Beli 1 tiket, percuma 1 tiket..mana  nak dapat kan...Kalo sesapa yang peminat Toy Story 1&2, pasti kamu juga lagi berminat ngan Toy Story 3. Tengok la, toy pon ada semangat setiakawan. Series, citer omputeh kekadang nampak cam gampang je, tapi moral of the story tu sentiasa melimpah. Ni asik-asik cinta, asik-asik putus cinta. Aiyo! Opss..terlebey sudeh..Sila ke ||SINI|| untuk full plot Toy Story 3.

Menyampah giler aku ngan LOTSO the huggable bear2. Ken pon leh tahan gatal gak, tak sedar diri yang ko itu hanyalah seorang patung. Erk? Pape pon WOODY gak the best character. Memang patot tengok esp. time sumer toy ni hampir-hampir dibakar ngan api, diorg tetap berusaha nak escape dari tempat tu, sehinggalah diorg pasrah sambil berpegangan tangan tanda setiakawan. Huh..touching shiottt...

Bintang? Owh..5star gak aku kasi. Tapi aku layan yang biasa jer kali nih(xde sponsor ye), maybe yang giler 3D tu, better tengok yang 3D. Dengar citer pon efek dia lagi berbaloi dari SHREK!

Yes, memang setan itu budak setan. Ada ke letak cicak dalam coke Lisa. Hampir mati tersedak minah tu. Patotla minah tu takleh nak pronounce 'R' bebetol..hikhikhik...Ok2..harini baru aku tao naper ramai yang bg negative review pasal Lagenda Budak Setan ni. Yup, satu plot ke satu plot terrrrrllau laju ko! Sesapa yang lambat pikap tu, pasti confuse giler ngan citer LBS nih. Kalo baca novel LBS, sempat lagi la nak pikir, naper tetiba Ayu kena kawen ngan Azmi dalam masa singkat, pdhal baru je cam beberapa hari je si Kasya pergi wat research. Pening dan memang pening..Tapi aku suka cara director olah saat-sata romanti. Menyusuk kalbu woo..terjiwang jap. Aku kasi 3bintangS untuk hasil keras team produksi. hikhik..nak tanya ni Farid Kamil, ko tak couple betol kan ngan Lisa?..Risau aku....~hahahahhaha...

* huh..terpaksa gak layan LBS walaupun cuba melarikan diri sebolehnya.....

14 comments:

Hazzy Ishak said...

toy story 3 terbaik!

::ienafazlyna:: said...

aku konfius sama ada patut tgk ke x citer nie..uhuhuhu

daniadanis said...

terpaksa layan LBS kerna cik nunu kah? hehe normal tu..encik nazman juge terpaksa layan LBS kerna pn adani hehe ;p

tapi ke-touching-an LBS byk dibantu oleh soundtracknye saja..jln cerita ada walopon sadis tp cara penyampaiannya slek cket..papepun still bikin saya menitik-nitik sob sob..

JMR said...

iena: tepuk dada, tny mata..hukhuk

JMR said...

adani: hahahha..tao pon..layankan ajer kan..huikss..sampai nanges nih..btol2 mhayati..jeme nanges gok ke?:-p

MiSs FaiRlaDy JiM said...

hurmmmm macam terpaksa jer tgk LBS! hahahahha

MiSs FaiRlaDy JiM said...

hurmmmm macam terpaksa jer tgk LBS! hahahahha

miEz haNeM said...

tq bro..

best ka nonton?

atty's said...

aku suka tang lagu je citer lbs nie ..
citer toy lom ade masa lagi nak tgk

Ty said...

LBS cam whatever. myesal teman kawan tengok.
tapi credit kat Fazura, she's so pretty in there. saya suka Fazura.

m.q said...

saya suka toy story!!!!!

Fifi Rahmat said...

i plg suke watak Buzz dlm TS3 neh. time dia berbahasa Spanish. hahaha. kelakar je, teringat plak TS1 yg di awal kemunculan dia pikir dia boleh terbang mcm renjer angkasa. watak Ken tu ala-ala Gay+Metrosexsual. suka kecantikan, suka melaram. dan paling tak boleh tahan ketawa, time dia utuskan surat pada Woody guna pen warna Pink. haha.

LBS, i suke. cuma, i rasa agak x logik bila si Lisa neh minta tukar wajah. ada ke org mcm tu skali? pelik~ tp klu adengan romantik tu, memang sangat bagus la dlm cter neh.

.s.o.f.i.a. said...

aku layan toy story 3 dengan linangan airmata.... he he.... naseb bek la panggung tu gelap. sedey woooo pasni andy ngan toys dia kena berpisah..... adoyai!!!!

NuNu EeRa said...

2-2 cite i suke jugak..;)