Sunday, June 27, 2010

[GOSIP] BABY RES2 & anjing kesayangan

Sekali pandang gambar di atas, act si Baby Res2 ni ngan peluk anak patung ke anjing hidop. Kalo pk positif, anak patung anjing je kot tu, tapi camner kalo tu betul-betul anjing? Camano kalo anak korang(muslim) tengok gambar ni, diorang lak yg confuse, anjing ni sebenarnya leh pegang ke idak? Aiyo, camano la gambor gini leh terlepas ke public. Kang tak pasal-pasal aku copy paste gak..hehehehe..gambar ni je aku copy paste, gambar satu lagi, ala yg Baby Res2 ngan kawan dia yang tejelir-jelir tu aku takmo letak cni, murahan sangat gambar gitu, dah terjelir-jelir cam anijng lak nengoknya. opss...kalo korang nak tengok gambar2 lain, memandai la google sendiri ye..Tapi kan, ada org ckp gmbr ni bkn Baby Res2, iras-iras je. Tanya dia pon, dia just berdiam diri..Camano tu? Chiow...

**adik-adik, untuk orang Islam, anjing tu adalah salah satu drp najis mughallazah.tak de beza ngan comolot ngna babi....terima kasih.wee~

13 comments:

Nina Nurziana said...

hmmm... hope bukan baby la.. huhu~

helena's said...

dia tak kekok pon huhu

Sharinginfoz said...

kena tunjuk tauladan yang baik.....

Segmen Blogger: Velasrizal

Miss Fairladyjim said...

bela nuff dapat duit..bela binatang kuar duit..

Miss Fairladyjim said...

bela nuff dapat duit..bela binatang kuar duit..

NenekPenne said...

kalau tak nak kena kutuk, cakap jer tu orang lain..tak pun pelanduk 2 serupa, tak pun super impose... senang tak???

niesz said...

ee....geli ngn anjing..

maslinamansor said...

dia teringin tue...:)

- zuriey - said...

baju dah lah seksi, peganglak anjing. ish3

SURIA AMANDA said...

yang haram jadi halal, yang halal jadi haram..camno tu...sapo nak jawab tu?

khairul_bariyyah said...

maaf ya.. just nak cakap.. actually,apa yang dikatakan dlm Islam.. bukan haram memegang anjing.. haram untuk kita MAKAN anjing.. kalau dalam mazhab syafie, kalau bulu anjing 2 kering.. dan kulit kita sendiri pon kering, xperlu untuk samak.. apa yg penting dalam islam adalah kesucian.. sebab 2,kalau kita bukak buku fekah, bab 1st sekali pasal nazafah, kebersihan..

kita x boley la nak judge,eh dia salah,dia dah jatuhkan maruah islam sebab pegang anjing.. cuma,lepas pegang tu,pandai2 la samak balik..

kalau tak,mana mungkin ada kisah seorang pelacur boleh masuk syurga sebab bagi minum dekat anjing an..

Allah x cipta anjing untuk dihina.. setiap ciptaan Allah ada hikmahNya..

ingat,HARAM untuk MAKAN daging anjing,babi atau mana2 keturunan dari duanya.. bukan HARAM PEGANG anjing..

~maaf,panjang pulak komen sy.. huu~

khairul_bariyyah said...

owh,terlupa plak... haram makan, x haram sentuh.. tapi,kalau sentuh maka jatuh hukum WAJIB untuk org yg pegang tu untuk samak.. =)

mamawana said...

Tumpang lalu...

Maaf. Tolong jelaskan. Bagi minum kat anjing sama tak pegang2, cayang2, dukung2, peluk2 anjing tu? Pastu geram2 kat anak anjing biarin plak mulut anjing yg basah tu cium2 ...lepas tu pandai2 lah samak. Bijaknyer. Pandainyer... Jgn ngumpat, jgn ngutuk..

Ana tak pernah bela anjing tapi pernah bagi makan anjing yg cedera dan kelaparan. ANjing kurus tu mengongoi terharu spt mengucapkan terima kasih dgn pandangan matanyer yg sayu. Permisi.