Wednesday, June 30, 2010

Ada rezeki adalah nanti...

Orang cakap, rezeki setiap orang berbeza-beza. Ada yang murah rezekinya, ada yang mahal rezekinya. Yup, itu janji Dia sejak azali lagi. Tapi di sebalik nak dapatkan rezeki tu, kurang-kurang kena la ada usaha gak kan. Jangan main tadah tangan berdoa je, pas berdoa, tarik selimut tido sampai ke petang. Sah, sesapa yang gini mahal rezekinya. Berdoa sampai ke raya haji tahun depan pon belum pasti ko akan dapat apa yang yg ko doakan. 

Berdoa seiring dengan usaha, kompom akan dapat apa yang dihajati. Camne usaha korag, camana doa korang tu, atas diri masing2 le. Kerja keras siang malam, tapi gaji still tak naik2 gak, yg ni maybe doanya belum cukup atau belum ada rezeki. Rezeki masing-masing, kubur lain-lain kan. Ha? Motif ayat nih?..Takpe. Jangan kerja pon malas, berdoa pon guna doa makan, memang taklah naik2 gajinya. Wah, sugoi, excellent JMR!!!. 
 
Pandai lak aku berkata-kata. Ilham datang setelah membebel kot sms kat cik nunu, gara-gara tak buat claim thesis dia. Sabar je lah....


Zoom Malaysia: MASJID PUTIH, KUALA TERENGGANU dibina antara tahun 1973 & 1809 oleh Sultan Zainal Abidin 11.

10 comments:

Sharinginfoz said...

memang betul yang penting usaha, doa dan tawakkal....

Nak Cashout Ke Tak???

maslinamansor said...

doa kalau tanpa usaha pun tak kan menjadi...

ejaMaria said...

rezeki datang dgn banyak cara... kdg2 kite tak perasan kita dah dapat lebih dari org lain :)

Lagenda said...

JMR, nape kat shout box tu x leh post mesej..? susah arr gini..

ejum said...

usaha tangga kejayaan ..yeah :) nanti dah dapat duit thesis..kita enjoy..haha..

SHIKIN said...

ye lah saya smpi kesudah nyanyi dlm kbox je heheee. tak pe, ada suara, pasti dia akan berjaya.yg penting usaha dan doa.

NuNu EeRa said...

bebel pun leh dapat ilham.. sy mmg sumber inspirasikan..huhu..

mamai said...

kenapa masjid nie tak ada kat taman tamadun islam

Aidi-Safuan said...

usaha carik rezeki. tapi ramai tunggu jer rezeki tuh datang. pemalas tol la. haihhh

lily lotus said...

semoga dimurahkan rezeki :)...amin