Friday, May 21, 2010

|| YOU MUST SEE BEFORE U DIE || kompom2 2tempat dah tengok

Assalamualaikum dan salam pagi Jumaat. Apa cher sumer ye? Ceria kan. al-maklumlah pagi Jumaat kan, semalam dah le malam Jumaat, skang ni pagi Jumaat. Manalah tak ceria kan. Uishh, jangan la pikir bukan-bukan, maksud aku esok kan Sabtu, hari minggu a.k.a holiday! Kan..leh la kalo sesapa nak qada tido abes-abesan. 

Tu sesapa yang single mingle la kan, yang dah ada famili tu, pandai-pandai la korg hiburkan hati diorang lak. Dah 5hari asik hiburkan hati bos walaupun takde maknanya bos nak terhibur ngan korg ...sabar je lah kan. Apa kata ko lak jadi bos? 

Owh ni aku ada satu idea kalo korg nak bawak familiy gi jejalan. Nak travel jauh-jauh tgk tempat-tempat best tak sempat kan, takde masa la, takde budget la, takde tu la, ni la..takpe2..ni aku ada satu idea. tersenarai dalam 1001 natural wonders kat dunia ni. Dalam banyak2 1001 tu, taktao la yang ni nombor yang ke berapa. Takpe, janji dapat gi gak. Mana? BATU CAVES la..ke nak ke TAMAN NEGARA? T.Negara tu maybe jauh la sket bg warga KL, tapi Batu Caves tu leh je nak pegi, sambil menghirup udara segar di situ..segarkah?? Ahakz...

Batu Caves dikatakan berusia 400tahun dah. Lama tu. Dulu-dulu kat gua ni banyak orang asli yang wat cam umah sendiri. Dulu la, skang ni yang korang nampk tu bukan orang asli lg ye, coz dah jadi tempat ibadat orang Hindu. Kalo time Thaipusam memang meriah giler la. Kompom jamm giler jalan area sini. Nyampah! Opss..nak masuk ke gua ni korg kena panjat anak tangga sepanjang 150m,(272anak tanggas) secara sudut 40degree menegak, bukan mendatar ye. Menarik bukan..nak lebih tahu, cubalah ke sini. Aku? Tak pernah pon.....huhuhuhu
Ntah le, tak penah pon terasa nak pegi melawat Batu Caves lagi. Pas2 ni le kot. Bak kata orang, minggu depan nak fly oversea, minggu ni aku gi la melawat. Bukan mintak restu, tapi mana tao yg 1000 tempat dah pegi, tetiba yg satu ni tak pegi lagi, padahal negara sendiri, tak ke malu kena gelak ngan warganegara lain. Huh..

Tak kisah lah, yang aku tau, petang ni nak gi lepak MidValley, ada ADIDAS Ole KO Challenge sambil2 ushar Project Alpha Season 1 vs Season 2. Nanti men bola tu, jangan gado2 lak ye, main lelok ye..good luck sumer!!!

8 comments:

~ ReD ~ said...

silap2, time main bola tu, sempat lagi dorang bincang pasal Project Alpha tengah court.wakakaka ;p

..nOj.. said...

teringat masa kecik parents bwk ktorg adik badik panjat tangga kt situ. mmg tempat menarik tuk pg ni weh. baik pg. tp dgr org cite, sebenarnye batu caves ni mulut naga ke mulut setan tah. banjaran titiwangsa tu bdn dia. kalo org yg leh tgk mende halus, mmg nmpk jelas mulut naga ni.

NUNU EERA said...

agak2 klu pnjat tagga batu caves yg 272 ank tgga 2 b'samaan brp kali round jogging kat tasik yek..??huhu..

Sharinginfoz said...

rasa-rasanya banyak benda yang pelik2 tak tengok kan

Apasal Tak Nak Beli Brg Online

miEz haNeM said...

lamatak lalu depan bt caves:)
dulu nak lik UIA..selalu..
skang tak:(

suhaisweet said...

nice blog & en3 dude..keep it up.. visit mine if free..lets share together ;)

Kaseh NazLieza said...

batu caves??? dekat sgt dgn umh lieza..hehehe

lily lotus said...

yer..jgn gaduh2 main bola. thomas cup kita kalah pun player tak gaduh2..hihi tetiba