Thursday, May 27, 2010

Lupakan sekejap || Tips Mencari Kawan, Menghindar Lawan ||..baca yang ini dulu..

 Salam pagi Khamis! Walawei, dah kames ker. Cepat betul. Takpe, janji malam ni dapat tiket Prince of Persia dari Nuffnang. Ahakz. Dengar citer ada makan-makan gak kan walaupun sekeping Mister Potato, tapi tetap makan kan?Weeehoo...

Bangun-bangun pagi, terpikir jap nak shave licin ke tak. Ha, itu adalah masalah untuk mereka-mereka yang bermasalah. hahah..ada lak cakap engineer kena la shave licin manjang, kena pakai sopan santun manjang, sikit tersentap tapi still menten lagi. Brent kat Clipsal luh ok je aku tengok gi ofiz pakai short, janji kije jalan...ko pakai skirt takpe lak ye..ok2,takpe, leh cuci mata...hahah..apa la ke laut nih, luahan tak puas hati je...hikhik

...back to topic..aku sebenarnya nak je share info2 camne nak kenal lawan, camner nak tao sapa kawan kita. Erti kawan sebenar adalah ianya hadir tika kita susah, juga tika kita senang. Bukan time senang je ada tao. Tapi tak jadi la kot nak share itu untuk entri kali nih. Coz aku tertarik dengan komen yang kak jie bagi sebelum nih..

kawan itu umpama buku
tak tau jika tak dibaca
bila dibaca belum tentu kita faham
kalau kita faham belum tentu kita ingat
maka cukuplah sekadarnya
apa yang kita tahu, paham dan ingat
yang penting, kita menghargai
apa yang kita perolehi

kawan itu kan spt buku, tak faham pun tak pe.. 

Wah, ayat-ayat orang yang lagi dulu makan garam dari kita kan. Best & makan dalam. Betul gak cakap Kak Jie. Terdiam & terpikir jap..terus cancel nak post entri lain, then amik AliCafe & minum....nikmatnya......
::suka tengok sifat kekawanan 7org kenit @ Cameron Highland nih::

13 comments:

gooseberries said...

waa,,nk tgk prince of persia.. huu

kenwooi said...

it's easy to find friends, not finding good friends is hard =)

.o r k e d. said...

da smpai cameron?amboi

niesz said...

bile kite sedey mesti kite cr kwn..bile kite happy mesti kite cr kawan..even anything happaned..friend is friend..

NUNU EERA said...

awk kwn dgn org kenit 2 ker..??hehe.. stuju dgn kak jie 2.. t'ingat cite psl susah n senang 2..

sI tEDI said...

kawan2 tak mo lawan!

Matjoe said...

jangan tersedak makan mister potato nnti

~ ReD ~ said...

enjoy the movie tonite ya :D

atty's said...

enjoy ur movie tonight..

suka ngn kata2 kawan umpama buku tuh ..

Bulan Di Langit Osaka Biru said...

pic header kamu... TERBAIKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

DrSinga said...

7 kawanan kenit..
saya suka sneezy...
salam...
:)

Wahidah said...

kwn spt buku...i like...:)

Kujie said...

datang hari tu tapi tak sempat nak drop komen..sgt sibuk skrg ni

hehehe..mood bercuti!

kata kunci dlm berkawan - berpada-pada!