Friday, May 28, 2010

"Big Fish Moment with Pizza Hut"

terjemahan dialog ke standard BM :
"Jom kita ke laut. Kita pancing ikan besar!"

Series, aku suka ikan, aku suka ketam, aku suka cheese, aku suka capsicums(lada benggala), aku suka onions, aku suka nenas dan aku suka mayonis. Nak beli satu-satu, nak masak satu-satu, mahu nipis wallet, mahu masak nak nak tunggu satu-satu dihidang. Now, tidak lagi. Tidak perlu budget yang besar untuk sumer ni. Lebih besar untuk nilai yang lebih mantap. Jom kita ke Pizza Hut melayan FISH KING PIZZA!

||Ni lah dia Fish King Pizza||  Tengok je ye, ini aku punyer!

Apa ada dengan FISH KING PIZZA?

Ya, paling penting, ianya ada banyak fish fingers di atas se'pan' pizza. Setiap slice ada sebatang fish finger okkey. Bukan kembung, bukan keli, bukan pari ye, tapi ikan Alaskan Polluck!! Tapi apa tu? Ianya adalah "the largest remaining source of palatable fish in the world". Betul aku cakap, "lembut di dalam, rangup di luar" sebijik cam fish&chip dah...Tak caya, pergilah cuba sebab...aku dah cuba!!
Inilah dia ikan Alaskan Polluck. Penah jumpa kat Tesco tak?hikhik

Tak guna nak citer panjang-panjang pasal apa yang ada dengan Fish King Pizza! Orang cakap, "a picture is worth a thousand words".
Musim ikan besar ni, tak guna tengok menu lain, terus je ambil Fish King Pizza menu. Tengok sampai meleleh air liur luh ye.

Mestilah berdua kan, kalo tak, sapa nak snap gambar aku..hahah..
Apa yang terbaik untuk dua orang. Sila order ye cik. Gambar harus berbackgroundkan Fish King Pizza menu.

Yes!! Fish King Set1 RM28 untuk dua orang.  Dapat 1 Regular pan King Fish Pizza, 2 soup of the day, 4 pieces breadstick, 2 glasses softdrink. Ok what! RM14/person..weee...

Pizza Hut outlet menjanjikan servis yang terbaik. Tak sampai 15min, i got this!!!

Belum lagi masuk masuk mulut, korang tengok le Mozarella Cheese yang sangat menggiurkan. Lupakan si gadis di depan aku, lupakan menda lain, tumpukan perhatian pada ke'cheese'an ini. Nyummy!!! 

Jum layan "Tips Menghayati Nikmatnya Si Gedik Cheese Itu"..
Tips 1: Tarik ke atas dengan penuh kelembutan. Renungan mata penuh nafsu perlu dihalakan tepat ke Alaskan Polluck fish finger ya. Petua nih...

 
Tips 2: Tarik lagi. Pedulikan yang tercicir tu. Renungan mata perlu diberi perhatian sepenuhnya. Jangan cuai..
Tips 3: Tarik lagi dan lagi. Sila jangan alih perhatian anda. Sambil-sambil tu, tangan sebelah lagi get ready untuk tempat mendarat.

Tis 4: Selagi boley tarik, kita tarikkkk lagi. Kasi meleleh air liur orang sebelah tengok cheese nih. Jangan gopoh, jangan gelojoh ya. Tunggu masa nak landing jer..

Tips 5:  Tarik lagi untuk masa-masa terakhir. Dah lendut cheese tu. Takpe, landing port dah ready. Tunggu masa je lagi nak landing...

Tips 6: Arghh!!! Takde maknanya aku nak tunggu landing time lagi. Bek aku 'ngap!' sumer skali.. Burpp...opss!Lazatnya...........

 
Tengok, setiap slice pasti ada fish finger yang rangup di luar, lembut di dalam..layan weih!

Big Fish! King Fish! Cukup untuk mengalas perut 2orang. Cukup zat & Cukup berkhasiat. Berbaloi memang berbaloi-baloi. Regular pizza adalah RM23.90 untuk 1 pan, dan yang besar adalah RM32.90/pan, ha yang besar ni kurang2 4orang leh makan kan. Set seperti di atas pon ada gak ma...

 
See..bukan aku sorang je cakap lazat. Yang depan aku pon sama, layan sampai stim mata & bolat pipi tu. Tu belum tengok orang sebelah & belakang lagi. Mahu terbaring nak cakap mantapnya & sedapnya Fish King Pizza nih!

Beb, mana cukup layan sekeping jer. Tambah lagi. Kali ni kita makan Alaskan Polluck fish finger luh. Nampak tu. Juicy Cheese tetap terpelihara okkey.Bukan takat rangup je, tapi penuh krim cheesenya.

Maaf. Aku gelojoh kali nih. Mana tahan beb. Sedap ni Alaskan Polluck fish finer. Rugi tak cuba. Tak tahan wo..

"Mestilah saya nak.........FISH KING PIZZA!!!!!" 
thatz my biggest catch!!!......

"tapi awak pon saya nak gak...~

&

Ini kisah Alaskan Polluck Fish King....
Dalam dunia Fish King, roti pizza penuh cheese,isi ketam, bebawang &Alaskan Polluck memang tidak dapat dipisahkan...

..walau apa jua keadaan skalipun, walaupun mengalir darah merah dari Si 'lembut di dalam,rangup di luar'....

..& walaupun terpaksa keseorangan...

..sampailah ke akhir hayatnya...ngap!........opss...cedapnya. Burp!!!...

Sila baca gambar dari sudut atas sebelah kiri..6..5..4..3..2..1.........
Then...
Taraaaa...fish finger pon dah tarak..yg tinggal hanya lemon..kalo nak makan pon boley ajer...Ke manakah Alaskan Polluck Fish Finger King itu???..
-
-
-
-
-
-
Got them! Wah2, bahagianya Fish King nih..ber'wet'-'wet' lak ngan Bread Queen dalam Soup of the Day ye. Nikmatnyer......
Nak tambah nikmat ber'Fish King', leh jer add-on salad bar yang fresh2..Sila lihat gambar di atas dan di bawah untuk nikmat yang lebih berganda.
Sundae & Tobasco itu tiada kaitan langsung ye.

 .
Pizza Hut outlet Kota Damansara siap ada jaring jala lagi k. Kalo rasa Alaskan Polluck tak cukup 'Big Fish', leh je pergi tangkap ikan yang Bigger! Tapi 'ikan' di atas ni, JMR yang punyerrrr..hahahaha...

Kalo taknak ke outlet, korang leh je buat ONLINE order. Canggih beb.
dari atas katil pon boley order Fish King Pizza kan?

Untuk Nuffnangers; tak kiralah makan di Pizza Hut Outlet serata Malaysia ataupun delivery makan kat rumah, janji time menikmati pizza Fish King ni, pastikan snap gambar banyak2. Ada 2contest untuk penggemar Pizza HUT. Jadi, korang akan berpeluang memenangi wang tunai RM2000 dan juga RM40000!!! dan banyak hadiah lagi.

Check  

dan
Lebih banyak anda makan, lebih hebat nikmat & nilainya!!!!



 
 Betul, nilai yang berbaloi, dan nikmat yang berganda bila menjamu selera di Pizza Hut, tak kira di outletnya ataupun delivery. 
Fuh..penangan nikmat Fish King Pizza betul-betul buat mulut aku herot tanda nak lagi. Pasni sapa nak ajak aku layan pizza hut lagi ,boleh bagitau ye.

 N.U.F.F.N.A.N.G by Alaskan Polluck Fish Fingers. 

I LOVE NUFFNANG & PIZZA HUT!!!
am I a winner soon?weee...~


Fish King Pizza sudah pon bermula sejak 5Mei2010 lagi tao..Dapat Fish King Pizza anda hari ini! Better dapatkan segera selagi stok masih ada.  Terbaek!!!

Umpan dah kena nih, jom lah makan!
For more information, kindly logon to www.pizzahut.com.my.
Burrrrpppppppppppppppppppppppppppp......

11 comments:

cikgu isza said...

mengoda iman sungguh.. nak pergi serbu gak...

good luck.. :), org sini rezekinya selalu murah..

atreyu strange said...

Comel nyer baju awek tu! *off topic jap, hehe*

enyheartsdiamond said...

kebuloq ceq!

JMR said...

isza: tenkiu..cepat2 serbu ye pagi esok..

atreyu: yang jaga cashier tu ker?

eny: alasana untuk g cari burger mlm2 ni kan?:-p

JAI said...

Gud luck bro..menang jerr belanja aku makan pizza nie..ahaks

Sky0ne said...

perghh kalo mcm ni punye entri, kompom aku tarik diri...hahah...gudluck bro!

~ ReD ~ said...

confirm menang neh! haha

aku pun dh makan gak masa awal2 dulu. serius sedap banget sih!!haha

Sharinginfoz said...

wow, macam sedap aja bro...... pancing apa lagi mana tahu mengena kan

Naik Train 20 Sen Aja

Kaseh NazLieza said...

good luck...ader harapan utk menang...nice n kelakar entry...eheheh...yg penting enjoy...=p

Kujie said...

argghhh...........tergoda!


tapi baru je makan..isshhh

IxoR@ said...

dah rasa... mmg sedap! sampai sy lupa nak ambik gambar byk2 tau!

tinggi nya tarik cheese tu.... hehehehe....