Monday, May 10, 2010

BERBOGEL DI DOWNTOWN CHERAS

Hari Isnin dah bermula, Sabtu&Ahad dah pon berlalu. Misi untuk tidak kuar berjmba bagai pada hujung minggu; FAILED!!! Mana bley beb, anak bujang dok umah sepanjang cuti hujung minggu. Tido seharian pada hari Sabtu sudah cukup untuk recharge tenaga berkerah sepanjang minggu.

.
Sebelum teruskan aktiviti malam, harus makan malam luh. Since kt Damansara dah, pekena luh chicken chop Yazid kat Uptown Damansara. Fuh, marvellous. BBQ sauce watkan aku terasa nak order 1set lagi. Mesti korang nah cuba chicken chop kat sini kan. Ermm..sambil makan, terpiki gak aku bila tengok ramai gak orang kita yang slumber je makan kat kedai yang sah-sah tukang masak dia Cina. Why not makan je kt tempat yang betul-betul leh dimakan tanpa rasa was-was. Bukankah rasa was-was tu datang dari mata, dan bila timbul rasa itu, makanan yang dimakan jatuh hukum takleh dimakan kan? Sekadar renungan bersama...
Dari Uptown Damansara ke Downtown Cheras. Ntah apa mimpi malam nih, rasa nak wat site visit ke sana jer. Since dah lama tak pergi kan. Layankan ajer. Bagus, bisnes kat sini nampak maju. Kol10pm aku sampai, tak sumer lagi gerai bukak. Lebih kurang 1030 baru nak nampak penuh ngan orang ramai. Best gak skali skala datang sini. Barang pon macam-macam ada. Satu gerai ke satu gerai aku singgah melayan cik Nunu yang dah rambang mata. Barang local pon nampak cam dah original giler. Harga pon leh tahan. Silap haribulan, leh terbang banyak fulus kalo selalu datang sini. No wonder la ramai yang tetiap minggu wajib datang downtonw ataupun uptown.
 .
Cik Nunu cakap, GUESS watch ni sebijik cam dia tengok kat butik GUESS. Harga kat butik, RM700++, tapi kalo beli kat sini leh dapat diskaun hingga 85%++, so korang kira sendirilah harga kat sini berapa. Murah kan. Design sebijik sama wa cakap lu der...So mana nak, yang mahal ke nak yang murah? Lu pikirlah sendiri..hikhik.

Satu pemandangan yang jarang dilihat di tempat-tempat lain. Aku sampai kat sini dalam kol10pm, so tokey2 kedai ngah setup gerai diorang. Satu persamaan antara peniaga dekat sini, ramai, ye ramai ye bukan sumer, yang selamber je tak pakai baju & nampak boxer RENOMA sambil-sambil setup gerai, walhal pada masa tu dah ramai pengunjung yang datang uptown nih. Panas sangatkah diorg sampai sanggup berkelakuan yang agak kurang sopan, janji tak panas..atau sekadar nak tunjuk ke'tough'an body shj, sedangkan tulang serangka yang nampak, takde pon 6pack. Aieh..dak pon saje nak show off boxer yang ntah baper lama tak basuh, takpe, janji RENOMA atau pun HUSHPUPPIEs..yo lah sangat kan...
Tapi ada lagi yang lebih teruk maa...sampaikan takde seurat benang pon. Huhh..apa lagi mata lelaki ku sentiasa dahagakan pemandangan terindah. Sampai orang kat sebelah aku pun dah mula tarik muka ngah perlakuan aku nih...huhuhuh..tak malu tol BERBOGEL di DOWNTOWN..selumber badak jer ye....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Uikss..tangan siapakah yang cuba meraba tu..hahaha..

**Percaya atau tidak, selepas ke Downtown Cheras, kitorang ke Uptown Danau Kota lak..betol2 site visit uptown kan?

18 comments:

Nidza said...

jgn lupa datang danau kota pulak...ngeh...ngeh..saya ada buka tapak kat sana tp pakaian perempuan je..tp kalo this week kiterorang kat putrajaya...ada karnival belia kat sana...

a d r e y n i e e l i s y a said...

dat chicken chop yg bikin lapar..

oh, memang jalan habes laa..
apa kata pegi uptown kk plak..
fy terus ke sabah..
hihih

sophie said...

Haish.. Panas sgt kot setup gerai..Yang gmbr last tu baju ilang..=)

Azizul Luqman said...

lepas ni singgah uptown shah alam plak, sec24...
hehehe... :D

~ ReD ~ said...

selalu pergi uptown danau kota tu je..:D

Wawa~* said...

wah... sopan btul lah org2 zaman skrng ni, sume nk bukak ye, huhu... ciken cop tu nmpak sedap nyam3. lapau sudaaa..

Kaseh NazLieza said...

xsangka jmr rjin wat site visit ea..eheheh

cik EPAL said...

chicken chop itu menyelerakan.


wahhh marathon uptown betul :D

NUNU EERA said...

nak jam guess rm700 2..weee...;)

JMR said...

nunu: tunggu bonus ek..heheh

epal: marathon di malam hari, layan woo

lieza: site visit ushar2 awek jer..huhuh

wawa : sopan tahap gaban kan..rosak mata woo

xaRa said...

2lar..bli jer dekat downtown..agk2 rosak beli ag..hek3..

Matjoe said...

oitt, sapa yg meraba tu...

cik selamah kundang said...

lama dah xbuat geografi walk kt sini.muahahaha

Kancilbiru said...

ni uptown kat shah alam bila nak buat lawatan? hehehe

daniadanis said...

wahahaha..

mummysyafie said...

jam Guess tu yang tak tahan.."sejibik" macam sama. rugi je beli memahal..

ummiross said...

teringin nk g downtown ni..nmpak cam best je

Adlina Husaini said...

huhuhu rindunya nak p uptown downtown ni..dah lamaa tak p sejak mengandung n baby dan jadi toddler pun...