Sunday, May 2, 2010

Bahana Yahoo Messenger 18SX

Cikgu yang ajar karangan Bahasa Melayu aku pernah cakap, kadang-kadang teknologi ni membawa kebaikan kepada kita, kekadang bawak kemudaratan dan bahana, kalo kita yang tak kawal teknologi tu. So, pepandai kita yang menggunakan teknologi ni, dan pepandai kita gak la nak mengawal anak-anak mahupun adik-adik yang masih di bawah usia daripada dihinggapi bahana teknologi ni, sebagai contoh Yahoo Messenger...
Ini housemate aku. Memang hobinya berYM, dengan awek dan dengan adik-adiknya. Syukur dia dah kenal mana positif dan mana negatif. Sebab usia pon tua kan, dah kira matang la..Suatu malam, ngah syok2 berYM, tetiba di'invite' oleh CINDY untuk berwebcam bersama. Apa lagi, awek yang invite, takkan decline lak kan, even tak kenal pon mana datang awek tu. Nah!!! Skali bukak webcam dari awek tu, terpancul alat sulit kaum bukan lelaki. Dengan perut berlipat, tengah melakukan adegan di luar tabii, walaupun bagi setengah makhluk, itu adalah rutin. Giler..apa lagi, sumer hauzmate layan bersama termasuk aku!!!..hikhik...rejeki..skali tengok takpe kan? hahahah...Giler..tak sanggup nak layan lebih..

Bukan citer 18SX ni yang cuba aku sampaikan. Try korang pikirkan, kalo adik2 korang yang bawah usia dapat jemputan gitu, apa la yang diorang rasa dan apalah efek kat diorang. Lainlah kalo diorang btol-btol dah boleh berpikir secara matang..So, do take a good care on it!!! Silap haribulan, bahana sebegini makin meluas dakyahnya oleh segelintar umat 1Malaysia yang tak bertamadun.

Selamatkan Generasi Muda untuk sebuah negara yang sihat!!! 
Hidup Generasi Sihat BRAND!!!


**maaf kalo ini dianggap citer seks murahan.....

10 comments:

sI tEDI said...

nasib baiklah adik-adik aku dah besar panjang pun x ske dgn internet.

kalaulelaki langsung x d elah.

yg perempuan pun. buka pun tok study dan sambung belajar dia. itu pun mmg aku pantau

FaTiN said...

xde webcam T.T

helena's said...

sebab tu cikhel kalau boleh tak bg adik pinjam laptop..dorang kecik g tapi pandai macam2 dah..

::alwaniamalini:: said...

erk...macam2..tapi skarang, thru hp pn leh dapat gmbr camni isk..member penah dapat mms, bila bukak, toinggg gambar yg x sepatutnya muncul..isk macam2..

zamz said...

bahaya biar budak2 main internet camni ntah macam2 benda keluar

sophie said...

Nasib PC kat umah tade webcam..Adik pun tade..Hehehe

Eyriqazz said...

x pernah mencuba webcam lagi..best ke bro?

Kaseh NazLieza said...

hurmm..mmg mnakutkan la dgn bnde2 mcm tuh..rsau btol dgn generasi akn dtg nti..ntah apa2 jer yg bakal muncul...lg2 if kita dh ader ank..adoyai...

Anak Perak said...

ish2...teruk betul..eh cam ner leh dpt jemputan mcm tu.aku x pernah pon.

lionteen said...

ape la pmpuan mcm tu..
wat malu kaum je..
huhu