Tuesday, May 11, 2010

Arghh..naper ngan account Nuffnang aku nih lak..

Nah..amik ko..penat je aku dok pikir slogan pasal Mister Potato nyer contest tu, acu je nak send, tetiba rasa tak sedap hati, bukak Nuffnang, tgk & telek bebaik, ambik ko, no Glitterati status. Dah jadi ORDINARY, dah tak exclusive, dah tak de hak nak dapatkan kelebihan2 dalam aktiviti Nuffnang, debush2..ko dah takde pape keistimewaan JMR..padan muka..

Pasal lak, aku tak wat salah pa pe pon rasaya. Ada je unique visitior tetiap hari, opss..tetiap jam ada rasanyer..hikhik..tapi nape lak nak kena jadi gini? Apa lagi, S.O.S kepada team2 Nuffnang yang berdedikasi la, tak smpai 24jam antar email aduan mengadu masalah rakyat nih, terus diorang reply...Owwhhh...baru aku tao sebab naper......


Here is the response made to your ticket.  Please do not reply to this email directly, use the link above
to reply.

Hi Jamaruddin,

Glitterati membership is an automated process. It\'s given automatically to a blogger\'s account if all his/her blog(s) registered with us serve Nuffnang ads publicly at all times and none from our competitors. In addition to that, the registered blog(s) should also be active and has at least 1 visitor in each day or else our crawler will mark it as a spam blog and this will affect your membership status. Should your blog be free from any conflicting activities, you\'ll receive your Glitterati membership in 4 days time.

On 8-May-2010 04:29:40, your blog inserted ads from Innity into its template. As such, it affected your membership status. As you\'ve removed it from your blog, just be patient and you\'ll be a Glitterati member again in due time.


Cheers,
Robb Chew
Blogger Relations Executive

Nuffnang Sdn Bhd 


Ok2, skang aku dah tau naper. Tapi yang aku musykil kan, rasanya template baru ni, aku just tukar kaler & delete satu column je, yang 3column jadi 2column..tu jer. mana datang sang INNITY lak ni ye..aiyoo..harap2 pasni dah ok, & dapat balik GLITTERATI status aku tu..huhuhuhu..

**pssst..kalo tak tukar gak status tu, apa patot aku buat ek?abang2, akak2, tlg bg idea sket.....aaiiisshhh...:-(

14 comments:

Amieynna Amin said...

ala ciannye..
sabar yer en JMR..
insyaallah xlama lagi ok la tu...
sabar yer..

shafiq said...
This comment has been removed by the author.
shafiq said...

pernah gak kena tarik status glitterati.. tapi smggu lepas lepas tu dapat balik..


My latest entry : Filem Indonesia Lakonan Maria Ozawa

messyremo said...

kalau tak tukar...

ko g opis nuffnang..
tunjuk blog ko kat diorg..hehe
tunjuk betape dedicatednye ko kat nuffnang..

JMR said...

amie: hope ok la pasni..

shafiq: yeke..hope esok lusa ok balik la,susah nak join xtvt ma..

messy: hahah..sampai g ofiz tu yg tak tahan tu..hehehe

sophie said...

ciannye ilang status geli2 tu..sbr2.pasnie elok tu

imHepPie said...

pasni jdi pokcik kayo la blk kan kan?

Sharinginfoz said...

hmmm tak apalah nanti dia bagi balik tu status..... check semula....

Yuna Free Hair???

Anak Perak said...

takut ade terselit mana2 javascript kot.x per,klu x der ape2 hal, kembali la geliteri tu.

© bLurr said...

lama2 ok kot. mungkin silap crawl.. hehe

azieazah said...

Best jer dapat status Gliterati tuh.. kita orang ni masih lagi ordinary. Kena keja kuat lagi nih.. hehehe

~ ReD ~ said...

HOH! terus aku vrooom! gi check nuffnang...

cuak aku kalau org cakap pasal nuffnang ni..:D

- zuriey - said...

insyaallah dapat balik tu.. saya pun pernah gak alami ni. sebb gatal sgt tangan tapi pastu da dapat balik glitteri tu

atty's said...

ko dah buang ke apa yg patut jmr..
kalo dah buat..nanti leh jadi member Glitterati tu balik ..hehehe