Friday, May 7, 2010

Apa Nak Pelik Kalo Terjumpa Ex kan...

Apa nak kisah kan kalo aku bercerita tentang bekas awek/boipren. Ala, lagipon ex je pon kot, bukan ada pa pe dah kan. Kawan tu masih la kawan, tu pon kalo dua-dua masih mau berkawan. Kalo salah sorang xnak, better tak teruskan kawanan tu. Gentlela kan, dah namanya bekas, so takyah la nak tergedik-gedik bercerita kisah lalu. Uiks, terlebey sudeh..meh bercerita tentang kedai kopi JMR, bukan Starbuck, CoofeeBean mahupun GloriaJean, tapi ni JMRcoffebucks !!!

Gini, semalam kan, elok jer ngah berparti buih, buih basuh pinggan dan gelas la. Takkan nak campak sumer pinggan gelas tu dalam kolam kot. Mampus nak kena maki ngan pak guard kat situ. Eh, ke laut la plak. Semalam kan, ada sorg fren atau kawan aku sanggup call, katanya dia baru jer landing kat K.Terengganu Airport. Wah terharu noks, kawan call semata-mata nak bagitau yang dia dah selamat arrived kat Terengganu. Ternyata, aku salah sangkaan sama sekali, skali dia nak cakap yang dia terjumpa JMR's ex-gf kat airport tu. Rupanya diorang flight sama dari KL-K.TRG..woo..membe aku ni siap bercerita tentang si suami baru ex-gf nih. Kata si suaminya tu x ni la, tak tu la, bla ni bla tu la..iskhh... Coz of dia kawan aku kan, kompom la dia menangkan aku jer. Hikhik..

Owhh..hurmm..aku mendengar tanpa rasa pape, series takde la rasa rindu ke, jeles ke, bengang ke, apa lagi ek..aa cam gitu la. Masuk telinga kanan, kuar telinga kiri. Series beb, aku tak rasa pa pe. Sampai lah memba aku ni kepenatan or jimat kredit untuk truskan call tu. Takkan sebab dia bengang kot, bengang kerana pertemuan tu takde bagi kesan pa pe kat JMR..hahaha sori beb, aku dengar dan sekadar dengar. Dah gitu jalan dia pilih, lagi pun tu kan citer lama. Kena hormat & jaga perasaan yang skang ni gak kan. No comment. fullstop..tettt...!! jap2, ni salah satu jawapan aku kat kawan aku masa conversation thru the phone,hikhik..."Aku bukan Dani yang tergila-gilakan Maya si bini orang.."..wah, kelas gitu jawapan...klise....tett...stopp!!!

So, kalo la korang kan dalam situasi terserempak, 'ter' ye, bukan sengaja, kalo la terserempak ngan ex korang, korang rasa ada semacam dua perasaan yang lain tak? Nervous dupdap dupdap ke, berpeluh ke, takpon datang asma korang..ada tak?..jawap ada atau tak jer ye...hikhikhik...bagi aku normal la kot action aku nih, ke korang rasa tak normal..ke memang wajib nervous semacam je bila terserempak ngan ex ni. Matilah gini, ex aku ada di mana-mana lor..hahah...masing-masing punya cerita kan, dan ini cerita kedai kopi aku, so, suka hati aku la kan..hikhik..yang penting jaga yang ada skang nih, bukan senang nak jaga anak dara orang nih..tol x? Chiowwww....
Series beb, mood aku ke laut. 
Tetiba di petang Jumaat nih, aku update status : 
MODE JIWANG : SAYA SAYANGKAN BUDAK NIH.

-
-
-
-
-
-
JMR : blushing...~weeeee


24 comments:

eNaSaN said...

xpE...mOOd jiwaNg peNting...hik3





salam singgaH

JMR said...

enason: TQ..skali skala jer..hehehe

cik panadol said...

kalo sy jumpe ex sy...mau ku tumbuk2 muke die sampai hancur!!wahahaha....

JMR said...

panadol : kena nak tumbuk smpai hncur..uissh..ganashnyer...aiyoo..

mummysyafie said...

hihi..tgh jiwang lagi ke JMR?

sekarang ni kat pesbuk ada gak add xbf dulu..kalau chating pun crita kisah cinta monyet zaman dulu kala la. tapi biasa je..takde la nak rasa pelik. tersenyum kambing tu ada la..psst...rahsia taw. hahaha..

JMR said...

mummysyafie: hehehe..ok2..rahsia2.leh mintak pengeras x? hikhik

cik panadol said...

haha..tu tak berape nak ganas kalo dibandingkan dengan perbuatan dia....

opss2...sy x anti lekaki ye....

I LOVE BOYS!!!!!muahh...muahh...muahhh...

Ery Farieha said...

kalo terserempak, cam biase je kot
sbb skrg pun still member =D

sI tEDI said...

aku jumpa kat facebook.

eekkeekekke

.o r k e d. said...

wah..pes taim JMR berjiwa.hahah.btw, ex itu ta de effect pape pown.smua cite da lame buang jaoh2.ta slh na jiwang2 ngn org yg kite syg kaannn ^_^

ezam said...

cinta pertama tetap terpahat dalam minda sampai bila2....

JAI said...

Nasib baik gua tak lemah jantung masuk blog nie..bukak-bukak jer nahhhh kau..gambo dia terang benderang..ahaks..

Off Topik
Komen header Cantik bro..gua ingat dia punya width tu kasi kecik rasa-rasa ramai yang tertawan...suka2..

author faethal said...

Dasat skill photo shoot lu bro,
Trasa cam nak tuntut ilmu plak dgn lu!!

♥Tara Iris♥ said...

jaga awek elok2 ;p

cik EPAL said...

jaga anak dara orang elok elok :)

shazika said...

weewiitt. jiwang nyer bro :P

a.z.n.e.e said...

salam singgah:

-ada yg smpi skrg contact baik mcm kwn2 biasa.. mmg best!! so, no prob kalo terjmp pun!

-ada yg smpi skrg anggap kita mcm musuh dia.. sob sob sedih.. kompom dia akan lari beribu bata kalo dia ternampak kita..

kesimpulannya, sukar nk dijangka apa akan jadi kalo terjumpa.. ikut nasib jela time tuh.. hehehe..

~ ReD ~ said...

tak rasa apa2... buat tak tahu pun iyer..

JMR said...

tenkiu sumer..komen2 anda amat dihargai..

jai: nnt aku try adjust width tu..try gk nk kecikkn, tp cam xjmp..coding2 kureng la sket..hehehe..btw, pic tu pon bro jai yg suggest b4 ni kan..

Anak Perak said...

btl tu.ex tu tetap manusia biasa juga. sampai bila kita nak lari, sampai bila kita nk smbunyi.lagipon x slh klu bkawan.

daniadanis said...

bagus2..jgn jadi macam Dani tuh..menampakkan ke'moron'an dan ke'desperate'an..hargai org yg anda bsama skrg..itu yg terbaikk..

sophie said...

Tak penah jumpa ex pas putus..hehehe..comel gambar last!

SURIA AMANDA said...

ada la terrr...jumpa..tapi buat bodoh jer la...x rasa apa pun..putus pun kerana keluarga x restu...Lisa kan ikut kata keluarga..

Nailofarhazirah said...

let bygone be bygone....kan3?