Thursday, May 13, 2010

Adam dapat balik Maya...ADAMAYA dah abes..


Berakhir sudeh episode Adam & Maya dan mungkin juga si cumel, Amani. Kalo sebelum ni ramai terkejar nak balik kije awal sebab nak layan ADAMAYA, tapi minggu depan apa yang akan akan kita kejarkan lak ye.
Naper ramai giler yg minat ADAMAYA ni ek? Dah jadi cam fenomena lak. Tak kira laki ke pompuan, ramai yg nonton citer ni, kol630ptg di TV3. Sebab Lisa Surihani kah, sebab Sein kah? Atao sebab si kecil, Amani? atau sebab lirik Yang Terindah? Huh..jawab la korang..masing-masing ada sebab kan, sampaikan ada yang sanggup wat entri pasal citer ni tetiap hari..Naper ek?

Bagi aku la kan, citer ni banyak moral of the stories. Dalam dunia realiti, memang ada kisah gini, kisah suami&isteri, kisah lelaki tergila-gilakan isteri orang, dan kisah seorang suami mendidik seorang isteri. Malas nak huraikan panjang, yang aku tao, aku respek cara Adam sebagai seorang suami yg amat penyabar. Giler, leh tahan dia tgk bini sndri wat mcm2 ngn laki lain. Walaupun ada yg clain si Adam ni suami yang dayus, tapi bagi aku, itu adalah cara yang terbaik. Lafaz cerai bukanlah satu jalan penyelesaian yang terbaik. Tapi nak bersabar tahap tertinggi cam tu la yang susah. Ntah ler..i wish i could be like him..Penyabar & tenang..huh...

Korang lak camner? Mesti ada komen masing-masing kan pasal citer ni...Series aku suka jalan citer cam gini...

12 comments:

n@m@n said...

hari ni baru start tengok..hehe

http://naman0807.blogspot.com/2010/05/nak-jugak-sibuk-tengok-adamaya.html

© bLurr said...

agak2 ada 2nd season ke? x best giler ending. hahah

hanie@nisya said...

tatau la nape sangkut ngan cite nie :)

Kancilbiru said...

betoi...aku pun suka jalan cerita dia..hehe

niesz said...

emm..mayb sebab watak lam ni semue sesuai..lagi2 sein..hahaha...suke giler..yg pasti bnda ni ley jd kan pengajaran..jgn la rampas hak org lain ek..n jgn bg harapan yg x pasti kat org lain..

Ery Farieha said...

suka2
suka semua
hahaha

nuRuLain_zAiNi said...

rasenye cukup kot 1 seasons je..cz nnt mkin merepek..klw nk wt pon..biar hepi2 je jln cite die =)

~ ReD ~ said...

penangan adamaya macam ala2 nur kasih tu ler..hehe

cian Dani gila.. (sempat tengok 2 3 minit terakhir gara2 balik keje lambat)

itu yg tahu dani gila.hahah

FiesyaaChacha said...

yes lafaz cerai not a good way to settle their prob. but Adam should do something. smpai Maya kene tangkap basah?ya Allah, sabarnya. wondering if there's a man such adam in real life? huuuu.

speckurosaklagi said...

amani the cutes...

CAHAYA said...

aku suka tgk si Amani. dan scene sweet dan caring Adam. Yang lain, tak berapa.

azieazah said...

Kak Azie suka citer sbb mesej dia tepat kena batang hidung masyarakat hari ini. Pastu jalan citer tak meleret, cepat faham dan dialog pun direct. Takyah bunga-bunga.