Sunday, May 23, 2010

5 sebab KENAPA SHAHIR JADI JUARA AF8?

Juara : Shahir AF8
Naib Juara : Adira AF8
Ke-3 : Daus AF8
Ke-4 : Maulana AF8
Ke-5 : Iwan AF8

Sumer dah tao kan pasal result Akademi Fantasia musim ke-8. Ada yang berpuas hati, ada yang tak puas hati. Adatla kan. Dah namanya pertandingan. Aku? Bagi aku, tak kisah pon sesapa menang. Tak penting sangat kot nak gaduh2 pasal nih, Tapi sebelum berhujah nape dia tu, dia ni patot menang, pikir luh, kan tak pasal kena gelak ngan orang sebab hujah2 yang 'childish' atau menampakkan kedunguan berpikir secara logik. Ahakz...

Kenapa Shahir yang jadi juara ek? Yes, sebab utama : Undi Tertinggi la kan. Dah nampak dari awal, dari episod dia tersingkir, then diundi masuk semula. Ada orang cakap, lepas Shahir AF8 ni tersingkit, undian sms merundum jatuh. Rugilah Hotlink ngan ASTRO kan. Tu pasal diorang perlukan Shahir AF8 di pentas final dan juga jadi juara, sebab diorang dah nampak potensi Shahir nih. Ni orang la yang cakap, bukan fakta dari aku..ahakz...

Sebab ke-2 : Kalo bakat&kualiti yang SAMA, yang beza hanya dia lelaki, dia perempuan, pasti yang jadi NO1 adalah lelaki. COz dalam situasi musim Akademi Fantasia, ikut statistik, pengundi perempuan lagi ramai dari laki kan, & of koz la diorang akan undi lelaki, nak2 suara sedap, ensem dan menawan. Aku tak rasa pon lesbo2 ramai yang undi Adira AF8 nih..ahakz...

Sebab ke-3 : KUALITI yang ada kat si Shahir AF8 nih. Dari segi suara, ketrampilan dan profil diri memang terbaik. Mungkin dia tersingkir pada awal tu ada sebab2nya. Kalo tak, takde la plak AFUNDI MASUK kan? Pa pe pon, suara dia memang jantan abes. Tapi takleh lawan Faizal Tahir lagi la..ahakz...

Sebab ke-4 : KUALITI LAGU. Yup lagu baru memang best. Garau2, serak2 basah tu yang terbaik Semalam pon, dia performance all out per.

Sebab ke -5 : dah ada DOWNLOAD free der!!! Ni promosi paling besh. Belum lagi final stage start, lagu dia dah leh didownload secara percuma di intenet. Promosi pe. Opss, ni bukan cetak rompak, ni 'download', bunyi tak mcm cetak rompak pon kan..kan..kan...kalo korang nak, leh je ushar kat putrarocker.com takpon search kat 4shared.com..yehaaa!!!!......
Tahniah la ye Shahir AF8. Moga pas2 ni terus sukses, jgn terus terduduk jer..

12 comments:

Ain Suka Biru said...

gigi die yg mahal tuh
hahahaaha
saje merepek kat sini
ghahaha

Adira EeRa ;P said...

minat shahir nampak..huhu.. hope shahir ni leh jadi mcm FT lps nyanyi solo..;)

maisyara Pot! Pot! said...

tarak minat lor... euuuu xD

ezam said...

nk berjaya kt malaysia kena ade imej kampong boy sket,ustat2 sket,ustaza2 sket,gadis melayu sket baru leh survive....

yg ageak2 western mmg sah2 tak laku~

kakachan said...

kalu xde afundi masuk, pompuan juare.
hoho.
anyway, cngrate to shahir.
smoge die still bediri ngan tak lupe diri ngan tuhan

JMR said...

ain : gigi ke besi..

adira eera: lawa nick name.hhaa

maisyara: jgn cakap pasni jtuh cinta lak ye..

ezam : btol gk tu..janji 1Malaysia..hahaha

kakchan: adira la perempuan itu kan..yey!

~ ReD ~ said...

faizal tahir da best! huahuahua

Ery Farieha said...

aku suke die menang
jauh berkualiti dr yang lain

cik paro said...

thniah la kepada shahir

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

ensem mamat ni...

prangai dia yg malu2 tu yg buat org terpikat..

hihi

Dee said...

kehenseman dia terserlah lps potong rambut..sbb tu ramai awek undi..hehehe..

- zuriey - said...

rezeki masing2..tapi mamat ni ensem gak..huhu