Monday, April 26, 2010

Semalam..seharian Hujan di Besut

1st day balik Besut ni, panas giler-giler. Kata umi, dah lama tak ujan kat sini. Pokok bunganya pon dah cam layu kekuningan. Tak cukup air ujan kot..Tapi sejak malam pas aku kat kampung ni, sedap je cuaca nyaman. Hujan tak benti wok. Kalo benti pon, kejap2 jer. Best2, mungkinkah ini berkat aku balik kampung..wehhooo...terasa kepoyoan di situ...
 Seharian duk umah di kala hujan pon tak best gak. Kena amik udara luar sambil cuci mata kan. Kebetulan memba aku, Si Wafi ajak kuar teman antar adik dia k Kota Bharu. Layan gak ni sesejuk gini berjalan. Leh cuci mata tengok awek Kelate gak..huhuhu..
 Iskh..iskh..ada kisah di sebalik LEVI'S itu. Patotnya kena upload byk gi gambar, tapi rasanya cam tak patot lak..hahah..RM240 untuk sehelai di KB MAll yang bapak ramai orang time ni..tak tao mana datang orang ramai nih..huhuhuh...
 Tea time yang disponsored by. MEGA Double Mac dah cukup buat aku ngantuk nak drive balik. So, memang aku takkan drive la nak2 kalo cuaca sejuk gini. Mahunyer aku tertido time amik lap kan. Bahaya..
Sempat lagi captured gambar ala-ala poyos tahap gaban. Bertempat di perkarangan rumah mak angkat adik si Wafi , lokasinya aku lupa nama kampung apa, tapi jalan nak ke sini ala-ala nak ke perkampungan rumah orang asli. Mahu pecah skirting kalo gi sini ngan kete biasa Thrill giler weih..

Dah2..takde gambar dah. Tak snap banyak pon. Coz kebanyakan masa asik ujan je. Nak snap gambar air hujan, rasanya sama je kat mana-mana pon kan. Nanti la tunggu musim bunga nanti, lawa sket... skang ni kan musim sejuk...huhuhuh...chiow! JMR

13 comments:

hanie@nisya said...

bez nye hujan!! :)

kumbang said...

hujan itu rahmat Allah :)

Mak Su said...

ttteerrrrrrr

ttteerrrrrr


sejukkkk, menggeeeggeellll

SyahmiFikri said...

perghh best hujan.. dah lama berpanas kan.. hehe

- zuriey - said...

wah shopping levis tue

sI tEDI said...

cepatlah kawen!

aku nak g besut!!

JMR said...

si tedi : sabar2..ni blk kg bincng psl kawen la nih..haha..jgn x dtg plak ye...

sI tEDI said...

ekekekekeke....

aku datang pakai dalam blog je lah!!

Miss Moon said...

cantek la gambar gambar nya ...last week moon balik trg punya la panas tak hujan

JAI said...

Wahh..gambo poyos tu sesuai buat header bro...

Aidi-Safuan said...

wow. beli levi's ori! :p

NUNU EERA said...

ala..da makan mege double mc..??

sophie said...

pergh levi's seyh! x mampu.=)