Monday, April 5, 2010

i-City

Technology City atau i-City di Klang adalah berstatus MSC. Yang menarik perhatian ramai hanyalah kerlipan cahaya lampu berunsurkan dua tiga subjek di malam hari, tapi di siang hari aku tidak pasti apa yang menarik. Tapi since dah sampai ke situ di malam hari, tak dinafikan tempatnya agak cantik dan strategik untuk dibayangkan yang kita berada di negara empat musim pada musim bunga tanpa rasa nyaman, dan musim sejuk tanpa rasa menggigil.
scene dari jauh pada pukul 8.30 malam. Menarik bukan?
Dah macam di alam dongeng dengan kuda berkepak. 
yang belakang aku tu orang betul tau, takleh disentuh atau dipegang2..hahah
Kat sini gak terdapat banyak makhluk2 pelik. so jangan tegur dan jangan terkejut kalo terjumpa ye.
Dik, tu bukan bunga betul le, tak bau pon kan? Mesti bau hangit overheat je kan?
Kalerful kan. Tapi dah tak macam kat Siberia coz manade pokok sitrus kaler biru lol.aiehh..
Wah, yang ni lagi ajaib. Ada ek rusa kaler oren?
Pape pon, not bad kalo nak mencari kelainan, yela kan asik-asik ke taman tasik, ke kebun bunga, sesekali ke tempat cam gini pon layan gak. Tapi kalo the whole year, tiap-tiap malam diorg 'on' je lampu-lampu ni, tidakkah membazir? Tingat tika aku di sana, ada sekali pernah pergi ke pesta lampu cam gini. Tp tu pesta, sekali setahun, saver dari pesta sepanjang tahun kan?
Gambar tika muda, jangan gelak ye. Aku dah lupa nama pesta ni, di Tokyo tika winter. Tak perlu bandingkan ngan yang kat i-City, tapi kalo dibagi pilihan, pasti aku pilih yang di sana..hikhik..

12 comments:

[-suziey-] said...

wow...canteknya..colorfull..xpnh smpai i-city lg padahal dh dekat dh:D

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.i da pegi sini, tp gmbr x cntik
.nt i buat entry jugak! ;p

mama tisya said...

trigin gk nk pegi tk tk smp2 lg..cun2 tmpt nye ngan lampu2 yg colorful

enyheartsdiamond said...

alaa..ajak la lain kali..ley shooting2 :D

fitri oh fitri said...

wah, tp bole pegi mlm je la? haha





http://fitridzulkifli.blogspot.com

FaTiN said...

tak pernah ke sana T_T

.o r k e d. said...

aetu pegi gak sn tp da jam 12tgh mlm so da taley masuk.tgk dr jauh je la.mmg cntk pown.mcm dlm mimpi je.hee

ezam said...

kenapa kt tokyo kurus???

hahahaha


dh dekat dh umah dg i city tapi tak dan nk singgah ke sana...

JMR said...

ezam : harem tol..haha..tu 7tahun lepas la..hahah

JMR said...

orked : tiap2 malam ade kan? so pegi g esok ye..

JMR said...

eny: wokey eny..len kali kt wat shoot kt sana..

sophie said...

colourful nye tapi cam membazir sangat lak tiap2 ari pasang banyak2 lampu..wow,gambar time muda!nampak .......MUDA.hehehe