Thursday, April 1, 2010

How I Make RM 6K from Nuffnang in 3 month.

Wah..wah..aku baru saje baca entry dari Mat Joe, bercerita pasal camner nak SCAM Nuffanger. Ingatkan betul-betul dia ada helah untuk memperolehi sebanyak tu dalam masa beberapa bulan berblog. Tapi seronok gak baca idea yang dishare untuk sumer tu. Tapi, betul ke idak cara tu, bergantung kepada individu masing-masing le kan. Orang putih cakap 'easy come, easy go'..Pa pe pon, ianya sekadar sharing is caring, maybe leh upgrade sikit cara tu untuk lebih memberi impak dengan cara yang lebih baik.

So, camner nak SCAM kalo korang betul-betul nak? Sebelum tu, elok la berfikir ngan lebih detail lagi ye, aku pon sekadar paste dari blog Mat Joe nih..

Step 1: Buat 1 entry bertajuk How I Make RM 6K from Nuffnang in 3 month.
Dalam entry tu patut ada:

  •  Jumlah traffic yang banyak, Kene photoshop bagi unique visitor sebanyak 1500+ consistent, weekend 1300+
  • Metered Earning yg banyak termasuk CPC ADs. Guna Photoshop at the end jadikan rm6k+
  • Tunjukkan cek HSBC dari Nuffnang ditangan anda yang bernilai rm6k itu. Ni pun kene photoshop jugak. Jgn letak cek CIMB pulak. Nanti kantoi

Step 2: 3  Item kt atas dh cukup untuk yakinkan nuffnang utk percaya yg aku berjaya buat 6k. Masa utk promosi: Promosi kt sini
  • INNIT - Panggil ramai2 untuk NANG, tgk tajuk pun orang dah NANG dulu. Bila NANG tinggi, byk laa traffic sampai
  • Promote kat blog top blogger - Kenny Sia, Nicole Kiss, Redmummy, Beautiful Nara dan byk lagi blog famous. Promote kt 7-8 entry
cukup la tu

Step 3: Dalam the end of entry rm6k tu, masukkan butiran berikut
  •  Saya telah buat e-book setebal 40 mukasurat (dalam bentuk PDF). Pastu letak la gambar 3 muka surat pertama. Maybe index, mcm mana nuffnang work, mcm mana nak masuk kod, apa tu metered, buffered, global cpc,software guna utk drive traffic.
  • Ilmu mana dtg percuma, 1 ebook cost rm30. Boleh start tempah 1 April,  Early bird 1-10 April cuma bayar rm20, 11-25 April kene bayar rm30, 26 hb akan hantar attachment via email
  • Alasan utk hantar serentak pada 26 tu sebab taknak korang dapat pastu free2 jer korang share sesama kawan, dan aku x dapat apa2
  • Bagi laa no akuan rakan yg bersekokol. Bayar secara bank in. Kalau lagi pandai, register dgn paypal bayar guna credit card (yg ni sapa btul2 nak scam laa pikir)
Step 4: Collect duit, tutup blog, e-book tu aku prepare 3 muka surat pertama jer utk masukkan dlm entry aku




Kalo setiap orang wat gini la kan, aku ingat rasa orang-orang yang malas bekerja makin berjaya. Pendapat aku, cara camni macam tak betul je. Pendek kata, menipu orang kan. Tapi aku percaya, ramai dah yang buat benda cam gini. Dan ramai dah yang berjaya dengan benda sebegini. Agak-agaknya kan, golongan mana yang paling berjaya digoda dan dinoda?


**p/s : Aku post benda-benda ni bukan nak korang ikut atau buat, just sekadar nak berkongsi cara sesetengah orang yang amat senang untuk senang. Dan juga supaya kita jadi tak senang bila melihat orang lain senang. 

Beware & chill!!!

9 comments:

helena's said...

nak buat gak lahhh..niat nak tarik visitor!

Hazzy Ishak said...

cepat kaya
cepat kayap
hahaha

kirana said...

dah byk org buat gini..edit2 cek..
pastu buat ebook..ntah apa2 la..
halal ke idak buat gini caranya

@juera said...

x nak aku kayan dgn mcm ni..nak kaya usaha lebih ngn cara yg halal..^_^

I n n z said...

nak duet mintak kat ayah jek ;p

Mommy Ling said...

LOL...this is an interesting post.

A worth to NANG...heheheh

mama tisya said...

easy come easy go...

sophie said...

jahat tol sape wat niee..cehh..

FaTiN said...

xbaik tipu woo hehe