Thursday, April 15, 2010

Boleh x, kalo tengok wayang, kaki tu jangan 'sepak' seat depan, sila blajar etika menonton wayang ye..

Korang nah tengok wayang kan? Tengok wayang reramai kan? Dalam hall tu bukan satu seat je kan? Sila abaikan pesanan ini jika kamo duk seat paling depan yakni 4,5 meter je dari skrin. Kalo aku, aku tak sanggup nak dok seat paling depan, membazir je, bek baring kat umah lagi beshhh...

Alkisah hari ini, WHEN IN ROME punye screening. So, GSC kat MidValley HALL2 boleh tahan gak full. Citer pon leh tahan gak lawak. Apa lagi, bantai gelak la. Aku kalo citer spesis gini, memang aku gelak jer, takdenyer nak ngantuk-ngantuk. Kiri kanan penonton pon leh tahan gelak gak. Yang kiri kanan aku tak kisah sangat, yang aku bengkek sangat penonton yang di belakang aku. Muka dah la nerd semacam, dok seat sebelah awek dia, time bantai gelak, leh gak dok sepak2 seat kat depannya, which is aku nyer seat. Hampehs. Sekali dua, leh lagi tahan, aku pusing jeling jer. Tapi, nerd ulat buku punya gaya kowt, tak faham atau buat2 tak faham. Tak kisah lagi, bagi peluang dia have fun. Tapi kalo dah kali  ke dua belas, silap orang la kot. Belum sempat aku nek suara, skali orang sebelah aku yang sound mamat & awek dia tu. Direct punya sound & terbaek nyer sound. Terus diam & terkedu mamat nerd tu. Sampaikan aku pun diam gak. Macam aku lak yang bersalah. Ganash & garang syihooottt......aku pusing belah kanan nak kompomkan suara terbaek yang sound mamat nerd tu..Skali tengok...

Fuhh...cik Nunu yang sound mamat tu rupanya..garang gak awak ye?tu la nerd, ko silap orang nak sepak2 seat..Len kali sila fahami etika ketika menonton wayang beramai-ramai..hikhikhikh


**WHEN IN ROME best wooo....layan giler....~

14 comments:

ezam said...

sampai ati ckp gurfren dia 'mamat'...hahahahaha

miloicekaw1119 said...

cik nunu tu sape??

Anak Perak said...

memang best cite 2.aku tengok ari isnin.tiket free dari churp2.klu aku sound direct jer. tension gak, gelak sampai sepak.nasib baik x kena makan penyepak.huhu..

Fifi Rahmat said...

hehe... i pon penah jadik mcm tu
bdk2 pempuan skola cine. diorg lg annoying, bising2 dlm pawagam, sampai byk btl yg tegur
tp diorg buat kurang ajar jgk, bising lg. trus i angkat phone, call front desk kat cinema, cakap pawagam no brp dan sit baris ke brp yg bising dan annoying.
trus diorg hntar staff masuk, jaga tepi baris tu. padan muke bdk2 terencat akal tu

Fifi Rahmat said...

eh, btw... i was hoping that the movie hebat mcm The Proposal... tapi x brp nak best bg i. wlupun ade adengan yg kelakar, tp x buat i ketawa to tears mcm The Proposal!
ape pon, terhibur jgk la klu busan2...

cEro said...

pnah jadi gak kat aku...
cuba teka ape aku wat??
baling popcorn ke blakang...
pastu dia sound aku,
aku paling n senyum sinis macam samseng..
dia terdiam..
(itulah kelebihan muka mcam samseng cam aku ni..hehehe)

JMR said...

ezam : eh, manade sy ckp cik nunu tu 'mamat' ma..hehehe

milo : dia PA saya..hehehe

hanie@nisya said...

believe it or not, tak penah gi tengok wayang hehee tapi lau bab2 mengganggu kosentrasi nie memang bikin atie panazzz :)

mancai said...

huhuhu... tu la kalau tengok wayang tak reti nak dok diam kan dah kena sebijik huhuhuhu...

Diarihatiku1976 said...

sah.. akak pun pernah kena mcm tu... tapi akak laser sound balik...

cik syazni said...

ya..aku pon penah maki sorang budak yg suke sepak2.. dah la sepak, dengar lak bunyi sedut2 kahak.. T_T

[s][u][e][h][a][n][n] said...

jgn ingat cik nunu tu pompuan dia x garang...hihihi sekali dia sound terdiam..heeeeeee tahniah pada cik nunu kerana sound budak nerd tu..

h a n i e said...

mmg salu sangat dah kena gini...huhu..
perangai mcm monyet..

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

aku pun ingat nak pegi la, cari kj baru :)