Friday, April 30, 2010

Alah, budak je pon....alah...alah...alah....

Alah, saya bukan sengaja pon, saya 'ter' je, tertembak sampai mati. Sorang je pon, yang sorang lagi ok jer. Hidup lagi. Kat sekolah menengah, ramai lagi kan yang usia sama. So, takpe lah kalo nak tembak sorang...

Alah, saya test power jer. Masa kat kelas menemabak, asik kena gelak ngan membe jer sebab score sikit. Ha, saya dalam kelas memang tak terer coz ngantuk, tapi masa praktikal saya sharpshooter. Tu la korang, gelakkan saya lagi...

Alah, saya nak target kepala lutut, terkena kepala atas lak..Ok la tu, kalo terkena kepala tengah, lagi haru biru. Baik terus 'go' jer, takde la nanti nak bising-bising...

Alah, saya hanya menjalankan tugas. Biasalah, kadang-kadang saya terlupa prosedur menembak. Saya hafal, tapi saya lupa. Korang pon sama gak kan, kadang2 tembak dalam, kadang2 tembak luar...

Alah, mana saya tu tu budak. Logiknya budak 15tahun tak gheti bawak kete. Tu zaman saya lah, zaman sudah berubah kan. So, saya tembak lah, seb baik tu bukan bapak saya. Tu anak awak, alah..sorang je pon kan? Takpe kan?

Alah, dah memang tugas saya. Kan tak kije, orang cakap makan gaji buta lak. Gaji dah nek la, tapi tak buat kije. Kan saya majuk taknak wat kije saya kan, sapa susah? Korang gak kan. So, saya kije la btol, target betul2, tulah bukti saya berkije dengan penuh dedikasi...

Alah korang ni. Bising-bising lak. Kan saya dah cakap, hanya satu nyawa. Budak jer kot. Gi pon saya dah kat dalam ofiz. Leh men DOTA, CS jer. Takpon men game tembak2. Jangan sampai saya tertembak cleaner yang sapu sampah dah le...

15 comments:

ezam said...

kadang2 tembak dalam, kadang2 tembak luar...>>>>>>>i likeeeee!!!!

ahahahahhaha

sI tEDI said...

org keje dia men tembak2 lak!

Filla ~ Kasih Aleeya said...

al-fatihah utk arwah.. (arwah actually adik kawan hubby).. jiran tuuu.. dok seksyen 11 shahalam!!!!! kerja gile betol..semoga kebenaran dapat ditegakkan!!

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

kat opis cik gebu pun ada dok berCS....

siap jerit2 "tembak2..belakang ko ada musuh tu..."

Hazzy Ishak said...

kita tgk nanti macam mana...

cik EPAL said...

main dota tu best ke??

Farid Fernandez said...

vavviiiiii cops

Aini said...

kesian mangsa... Muda lagi...

deus X machina said...

i like...sungguh sinikal

annadzirah said...

kenapa arwah bawak kereta pada waktu sedemikian & pada umur sedemikian?.



hanya yg di atas mengerti apa yang sebenarnya terjadi.
wallahualam.

abangfaizul said...

sungguh sarcastic. like it. but to be honest, tak berani nak komen...

~ ReD ~ said...

hangat diperkatakan kes ni sekarang..

sophie said...

Cian budak tu..Hurmm

helena's said...

kesian sangat kan..sebak je..

bodoh ok polis tu.ada banyak lagi cara kot nak tahan budak tu.kata polis naik mpv plak tak reti ke ko nak drive potong kete dak tu drpd ko terus tembak?haih lah polis nih

NONIE ABDUL AZIZ said...

kitaorn pun kat opis ni buat telahan macm ni gak..tak sangka memang betul tekaan kitaorg...polis muda lagi..agaknya masa nak nembak tu pun mencacau2 tangan dia pegang pistol