Wednesday, March 10, 2010

Takpe ke LECTURER ngedet ngan STUDENT?

Kompom soalan di atas berjawapan YA kalo ngedet tu secara beramai-ramaikan? Atau memang lecturer tu mempunyai perancangan untuk jadikan studentnya itu sebagai teman hidup bukannya teman sosial. Ops..Tapi camner lak kalo lecturer tu ber'dating' ngan studentnya hanya sebagai 'teman sosial' bukannya secara serius. Dan lagi malang, student tersebut tergedik-gedik menerima pelawaan 'guru ilmu'nya, at least dapat gak tambah markah untuk papernya yang cukup makan je markah. Kita assume lecturer itu adalah LELAKI dan semestinya student itu adalah PEREMPUAN.

'Teman sosial' tu lak apa? Leh dibawak ke mana kah? Sedangkah isteri di rumah camana lak bro? Heheh..best gak jadi lecturer kalo ramai anak murid yang berfikiran secara primitif. Ya, aku bercakap bukan pasal sumer. Aku tau ramai lagi student yang reti jaga maruah. Dan jangan riso, aku bukan lecturer. Ni hanyalah topik semasa perbincangan secara tidak formal pada waktu pagi tadi. Cuma aku keliru dan agak kurang mengerti trend 'anak didik' masa kini. Nak cepat pandai atau nak cepat grad? Mencanak kah keputusan kalo tekel markah dengan menerima tekelan Pak Lecturer. Tapi rasanya untuk segulung ijazah banyak subjek yang perlu di'PASS' sebelum grad, takkan setiap sem nak kena tukar teman sosial  ya? Pasti ramai yang menyedari hakikat trend semasa ni kan. Di mana-mana Universiti ada trend cam ni kan. Desperado sangatkah untuk lepas satu paper sampai perlu bertindak gini? Kalo YA, hari ni gak aku antar resume untuk jadi lecturer. WAH!!

Lagi sekali MAAF, aku bercakap bukan pasal sumer lecturer di Malaysia ni, segelintir sahaja okkey. Sapa makan cili dia yang terasa pedasnya. Aku berbicara mengenangkan nasib kawan aku yang tunangnya sendiri di'makan'  dan ter'makan' pujuk rayu pensyarahnya sendiri. Of course pensyarah itu bukannya AKU..hahahah..

CINTA ITU LUAR BIASA

14 comments:

TMUkmkd said...

huih~ nasib bukan ko :D
emm godaan tol~

Frodo Baggins said...

>>___<<

x salahhhhhhh

joegrimjow said...

nak jadi lecturer jugak la
ley ngejas student
lalala~

entry terbaru joegrimjow

JMR said...

TMU : kalo aku? siap la lecturer tu..hahha

joe : aku pon nak jadi gk..kita ajar subjek sama la..subjek yang byk pompuan la..jangn amik yg byk laki lak...

oranglidi said...

ha'ah, senario ni dah ada di mana2/

NARDtheNERD said...

kan jodoh ditangan tuhan. sy tak sokong dan saya tak bantah. hehe..

tapi kan JMR..sape taknak kalau lecturer yang sudah stabil dari segala segi nak kat kita?..

hehe~

JMR said...

nard: btol, yg stabil dr segala segi, tp btol2 nak kah kat 'kita' ? kalo dia main2, n sbg teman sosial je cmner? atau skadar di bwk ke majlis makan makan uni je..camne tu?

enyheartsdiamond said...

takde,takde lecturer menarik disini :D

Shafie said...

selagi ia 'sehat' bkn gejala tidak sehat ok kot..hehe

tp tu r..tak rasa diperguna kn kn kalau semata nk pass subjek :P

kalau jadi rakan btl ok gak.
atau teman hidup bg yg single.ehe

crazy_labelle said...

kalo da jodo... ape salahnye....

ade serg lecturer wa... muke biasa je tp perangai mcm setan... dpat awek hot kat tmpat wa... da tunang pon...

so sape2 nak awek hot jd la lecturer..

zoul said...

Salam..

Bukan ke benda ni dh jd sejak lama dulu..? bukan takat lect lelaki stud pompuan.. lect pompuan stud lelaki pun ada bro..

tp spt yg dikata.. bukannya semua, tp kerana nila setitik habis susu sebelanga..

sophie said...

kalau betul2 lecturer tu berkenan kat student tu tapelaa..kalau daa berbini tapi still nak date student kasi sula je lec tu!!hahaha

IxoR@ said...

ngedet? tak pe kot....

kalau lecturer yg muda belia tak pe... dulu masa sis study ada je perkara mcm ni...

hehehehhe....

ayong said...

kalau date ngn letcurer kolej lain dikira tak? hahaha! n takde kena mengena pon tok tmbh markah ke ape.hahah.

:P

sbb my bf is a letcurer. ahahah! :P