Saturday, March 6, 2010

Taiping Mode 3 : Lupakan pasal kije..Kite enjoy jap!!

Lupakan seketika pasal discussion, meeting mahupun projek. Since dah sampai ke Taiping ni, bek gi jejalan sambil melayan apa yang best di pekan Taiping ni. Bukit Larut, Burmese Pool, Zoo Taiping, Night Safari dan mee udang. Uiks banyak leh bwt, tapi cam x sempat je sumer nih. Better ke Burmese Pool luh, since cuaca agak panas. Tapi sebelum sampai ke Burmese Pool ni, terlajak ke Bukit Larut akibat salah info dari akak jual jambu. Ingatkan kat Bukit Larut ada waterfall/sungai. Selambar je parking kat Bukit Larut, bimbit towel dan terus berjalan masuk ke Bukit Larut dengan selamba. Tetiba terngiang kat tinge, suara budak sekolah yang kepelikan tengok abang-abang bawak towel masuk ke Bukit Larut. Seb baik pakcik Guard yang bgtau, di situ tiada sungai untuk mandi, tapi ke Burmese Pool.
Burmese Pool nyata tak sebest Sg.Sendat atau Ulu Yam, tapi layankan ajer. Maklumlah, lapan orang ni cam sangap jer nak cari air. Nak kata air nek kepala, tak mungkin. Tapi orang cakap kalo ushar lebih awek Taiping ni, balik2 kang benjol kepala lak. So, jalan kami hanya tunduk jer, kecuali bila terpandang laki je baru leh pandang depan. Motif???

Penat menyelam walaupun air hanyalah setakat kepala lutut, tapi alhamdulillah takat nak mandi junub, lepas kot, kami ke tepi tasik Taiping. Kata sorang membe ni, ni lah lokasi shooting filem SEPI, betul ke x, tak kisah janji tempat tu cantik. Nanti entry pasni aku upload gambar. Khas untuk korang yang ada dalam gambar tuh.

Korang tau x tempat mana yang terBEST untuk melantak mee udang? Mee Udang Mak Teh ke, Mak Jah ke Mak Ngah?? Tingin lak nak gi mam kat sana. Nyummy!!!!

6 comments:

Mimie.Candy Cane said...

wahhh..ni port peberet saya masa belajar dulu... best gile kat situ kan..

Anggerek said...

seronoknye g keje bole santai2 cmni... hehhehhe... bestnye mandi kat waterfall

ezam said...

mana gambor2 laen???

saypOOL rafhtello said...

xboleh blah pose mamat tu..macam dlm mangga..haha

NUNU EERA said...

macam mna la boleh tsalah ni..xde map yek??

Redbloodsnow said...

pic 1st tuh sokka giler aku tgk. :D