Tuesday, March 2, 2010

Sekali lagi wedding shot di Penang

Sekali lagi aku tersasar masa untuk update blog ni tetiap hari. Bukan malas kali ni, tapi kekangan masa yang cam hampehs. Even laptop&brokben ada dengan aku ke mana-mana je, tp still gak tak terupdate. Aiyoo..

Last weekend, sangat menarik coz terpaksa menghabiskan masa selama 3hari di Penang. Ya, pertama sebab nak setelkan tugasan sebagai fotografer yang telah dibook 2bulan lepas. Sambil-sambil tu leh gak nak release pala otak yang semakin hari, semakin bebal&beban. So, keputusannya aku menetap di Bukit Mertajam, kerana senang aku nak ke Parit Buntar dan juga ke pulau Pinang. Lagi pun saje je nak mengimbau kenangan 2008, first wedding photography yang aku bwt kat Penang ni bersama ngan sifu aku. Sangat best & skang aku datang tandap dia. Huhuhu. Seb baik tak dok Parit Buntar, coz kat situ cam takde pa pe je, nak2 bila dah stat gelap. Aiyo...

Elok je sampai petang, mula-mula rasa cam penat je. Tapi acu je nak lelap, cam rasa membazir je tido time gini. Kalo nak tido, kat umah KL pon leh tido kan? So, ngan badan yang buat-buat tak penat, terus drive ke Penang Bridge katanya, mencari juadah untuk makan malam. Wah, panjang sungguh jambatan ni, rasa cam nak stop je kete kat atas ni, shot2 dan angle yang sangat menarik untuk malam hari..
Penang di malam hari sangat menarik. Nak-nak di Batu Ferringhi. Sebabnnya kat situ cam meriah je walaupun dh tengah malam. Lagi-lagi ada HRC kat situ. Natijahnya, 3hari Penang, 3kali naik Batu Ferringhi. Huhuhuhu..

3 comments:

speckurosaklagi said...

pix last kat ivory..

penang times square

Silent said...

waa...aq tbe2 berminat lak ngan keje2 photoshoot ni..xtaw influent dr mane...dslr mahal x agaknye??mcm mne nk taw jenis2 yg bek??

tia said...

takpernah pergi penang.