Wednesday, March 31, 2010

International PanCake House

Wah..wah..wah..since medical checkup kat Palace Medical Centre last week, selama seminggu aku diarahkan makan makanan bukan mengandungi minyak & kolestrol yang berlebihan. Opss..bukan seminggu je, pas2 ni le kot. Tiap-tiap hari diet ikan je, dah jadi macam Hanis Zalikha yang berdiet ikan sebelum exam. 

No more daging merah, no more chicken wings, no more paru, no more nasi lemak, no more roti canai dan banyak lagi 'no more..'. 
Terbaik.!!! 

Cik Nunu a.k.a nurse tak bertauliah betul-betul control makan minum aku kali ni. Hari-hari makan roti, tomyam, nasi ngn ikan bakar, sayur-sayur hijau dan yang rebus2 je la. Tapi gara-gara tak tahan, berjaya gak memujuk cik nurse untuk ngelat, pi makan roti canai kat mapley Subaidah haritu lol..ala, sebenarnya time makan pon, ade gak aku curik dari pinggan dia makanan yang terkandung dalam list 'NO EAT', tapi tak kira la kan sebab bukan aku yang order..hikhik

Tapi kan, semalam lepas peristiwa panas hati di Shah Alam, sempat singgah mencari santapan sihat untuk dinner. Aku nak dinner di Subway, tapi cair dengan ajakan cik nurse, katanya makan di PanCake House lebih menyihatkan. So, moh la kita ke PanCake House Sunway Pyramid. 
Wow..lihat di menu pada mulanya, cam menarik je sumer. Dan juga nampak macam banyak, tapi hakikatnya, kuantiti yang terhidang memang betul-betul menyihatkan. Terpikir lak, macam tak kenyang je kalo mam banyak ni je. Itu time belum melantak lagi la, tengok je pas melantak sumer itu.
Spaghetti Club & Sandwich

House Special Spaghetti

Tacos
aku suka yang ni. Tak dapat Nachos HRC, yg ni pon jadik la..hikhik

PanCake
-hidangan wajib bila di sini. Sangat sedap, tapi takleh lawan cik ngah nyer homemade pancake. Nyummy!!
 
Cik nurse berselera sungguh. Lapar ye pas pusing Tasik S.Alam...
 
Aku memang lapar giler time nih. Nampak cam sikit je memula tapi leh tahan le kenyang gak. Ke sebab aku terpow orang depan aku ek? Ahakz...

**rindu le plak nak kembali diet normal yang leh melantak apa saja yang aku mahu. Uhuk2...

7 comments:

Redbloodsnow said...

adehh..nangis nangis suma mknan..sobsobsob :P

..nOj.. said...

adehh pepagi dh hadap gambo makanan. pancake pancake.. lapo plak ni

sophie said...

kesian orang depan makanan dia kene pow.

ainShahajar said...

weh.. sedap siyot..

jauh la sunway tu.

tmpt lain ade tak

sI tEDI said...

lapauuuU!!!!!!!!!!1

Matjoe said...

tq masuk blog aku. 6k tu top blogger bleh laa bikin.

ko dok taiping ker? kenal tmn tasik tepen tu.

tensen laa nafsu makan ni. duit ada, makanan ada. bila makan penyakit datang. adeh penat...

seimura said...

pehh sgt2 menyelerakan makanan2 tersebut.