Thursday, March 25, 2010

HighSPeed Broadband TM LAUNCHING @ Dataran Merdeka

Yes, Malaysia sudah maju. Bak kata Faizal Tahir, Telekom Malaysia adalah Terbaik Malaysia. Semalam adalah pelancaran HighSpeed Broadband TM oleh PM Malaysia, Datuk.Seri Najib Tun Razak. Launching nyer tempat pon dalam igloo melambangkan kemampuan highspeed broadband sehingga ke tahap maksimum. Siap ada video conference LIVE dengan wakil-wakil penduduk Samarahan, Sarawak. Pelancaran yang CANGGIH untuk kemampuan teknologi Malaysia!
So, apa sebenarnya HighSpeed Boradband ni? Dengan menda ni, kompom Internet korang mampu lari 10Mbps berbanding yang skang ni just 4Mbps. Jauh beza tu beb. So, kalo nak download movie tu, takde sampai kena tunggu 1hari, tak smpai sejam dah setel jadik lanun.Nak on youtube,takde la sampai kena tunggu buffer lama-lama..best2..
Nanti internet makin laju. Takyah nak kuar2 umah gi..Yey! hahaha
Teknologi kadang-kadang pon mendatangkan kemudaratan kalo salah guna kan..hikhik

5 comments:

NUNU EERA said...

klu xsilap HSBB ni still dlm trial kan?? by 2012 nnti bru cmplete utk 1st phase.. xsbr jgk nk gne bnda alah ni.. no bufferin anymore..

@juera said...

best best..^_^

plain_jane said...

mane gambo FT??
huhu

Anonymous said...

lawa siot gmbr PM...sape ambik...hehehe

deus X machina said...

streamyx skarang pun dh wat aku malas kuar umah
erk888