Monday, March 22, 2010

Festival Babun Panas Putrajaya 2010

Festival Belon Panas datang lagi. Hari ke-3 baru aku gi. Tu pon dah terlambat coz hal kat Palace of Golden Horses tu. Seb baik sempat lagi nengok belon2panas landing kat merata-rata tempat area Putrajaya. Nice & menarik.
 
Cam sonok lak tengok diorang nek belon ni kan. Tapi sesapa yang gayat, bek takyah nek. Membazir je kalo nek tinggi-tinggi tapi pejam mata. Bek tengok dari bawah je, lagi cantik woo..
 
Apa yang menarik sangat ngan belon oren ni. Bukan leh makan pon kan?..heheheh
Cik Nunu ngan belon panasnyer. Nak naik, tapi tiket dah abes ye. Tu la, dok melayan si manager PGH tu membebel.
k
Nice balloon dalam samar-samar sunset..Belon berspek mata lagi tu..Nak naik!
Persiapan sebelum 'light glow' & 'fireworks show'. Malam-malam pon belon ni still cantik kalo dipasang api cam gitu. Masak kambing sekor tu pon boley.
 
Pertunjukkan bunga api yang dok tunggu-tunggu. Rupa-rupanya diorang reramai dok nunggu show ni, coz abes je show ni, semua blah balik. Jalan clear giler compare ngan mula-mula masuk petang tu. Tenang sket berjalan...

Seharian berjalan kat sini, masih tidak faham 100% apa yang sangat menarik tentang belon panas ni. Rasanya teknologi ni banyak dari luar negara, yang Malaysia hanya sekadar sponsor dan dilekatkan logo company di belon tersebut. Yang dok drive kebanyakan omputih & yang dok lipat-lipat belon itu adalah orang Malaysia. Itulah uniknya Festival Belon Panas Putrajaya.

8 comments:

NUNU EERA said...

love hot balloon.. love firework.. n love u..;p

ezam said...

para terakhir tuh makan dalam!!!!!

Hazzy Ishak said...

menarik atau tak tu belakang kira
yang penting pengalaman
hehe

Shafie said...

teringin gak nk naik balon ni sekali..

Mak Su said...

bestnyer...tapi takut sesak sangatlah....

mamai said...

mana babun panasnya

cik selamah kundang said...

coraknya yg menarik perhatian kot

sI tEDI said...

pernah tak org naik belon tu x turun ke bumi.. pergi langit terus?