Friday, March 12, 2010

Dia nilah yang yang bunuh Syafiah Humairah Sahari ::MAAF DIA AGAK PEMALU::

sumber : MAZIDUL

Tertuduh : Mohd Fazli Azri Jamil, 
Umur : 28 tahun
Pekerjaan : Pemandu Teksi
Hobi : Selain menendang bola, juga suka menendang  Syafiah Humairah Sahari di padang bola sehingga putus nyawa. Kemungkinan akalnya agak pendek sehingga keliru mana satu bola, mana satu kepala budak berumur 3tahun. Atau mungkin bola sepak tidak sekeras kepala budak berumur 3tahun yang agak keras berbanding bola sepak yang berharga RM30++ sedangkan nyawa budak berumur 3tahun tidak diketahui nilai sebenar. Mungkin juga menendang bola di padang bola tidak sefantastik menendang kepala budak berumur 3tahun yang pasti mengeluarkan bunyi tangisan yang amat memuaskan hati. Hanya Tuhan yang tahu.

Nyah ko dari muka bumi yang Maha Kuasa.

Seksyen 302 Kanun Keseksaan, jika sabit kesalahan dia boleh dihukum gantung sampai mati, mandatori bakal mengadili kelazatan antara menendang bola dan menendang kepala budak usi 3tahun.

23 comments:

Hazzy Ishak said...

ini lah yang dinamakan spesis bengong...haha

Jijahh @ f.k said...

gsntung jer .. dis pun tak kesah nyawa dia ...

mamai said...

aik masa buat salah tak malu bila dah kena cekup baru rasa nak malu..ini la manusia yang tak guna akal

cemomoi said...

nampaknya dia mesti dihukum oleh pengadil dengan 'wild card' jugakkk

ONE ZABA said...

tungu je keputusan mahkamah..

crazy_labelle said...

hukuman die xley ke semua malaysian bole tendang die smpai mati

~0~ said...

kasi mati je....

rina said...

Ini bukan manusia tapi bapak segala setan dan jin. Takde perasaan.. ^&*))(&!@ giler punya jantan tak guna!! Pasni kalau dia ada anak sendiri ko rasalah kalau anak ko kena sepak!!

lotikus disarimankan said...

nak je aku sepak telur dia sampai lunyai
grrrrr...grrrrrrr
emo jap

helena's said...

sedih..sedih..

Fifi Rahmat said...

semua org salahkan dia.
i am not saying that dia x bersalah, of course he is.

tapi ramai yg x nmpak salah ibu arwah adik syafiah...

sbnr nye, yg memangkin kan perkara neh berlaku adalah sebab si ibu itu sendiri. sebagai ibu, mana mungkin dia x peka dengan kemurungan ank sendiri.

dan tentunya neh bukan kali pertama dan terakhir jantan keparat tu pukul adik syafiah tu. kan?

mesti ada tinggalan tanda-tanda atau kesan-kesan, yg jelas kelihatan. tapi di kesampingkan sebab cinta pada jantan tu lebih penting dari anak sendiri

*itu spekulasi i!!!

dan, mcm mana pulak si ibu neh blh ada teman lelaki sedangkan dia bersuami...

cube korang fikir... betul ke kesalahan tu 100% dari jantan tu?

bila ank mati, buat2 tak tahu itu ini, sedih dan mintak pertolongan kementerian wanita. heh... telenovela. sepatutnya, si ibu pun di hukum sekali ats subahat!

dan yg patut kita kesian kan adalah nasib syafiah, yg malang dapat ibu bapa macam tu. dah jatuh, ditimpa tangga.

Al-Fatihah utk adik syafiah!

Filla ~ Kasih Aleeya said...

OMG.. saya tak leh tgk muka dia...

MaizaC'Joe said...

benci betul tengok.....

Nisa Itu Kay said...

orang macam nih patut letak kt public, kena ikat kat tiang, and biar org yg lalu lalang tu baling batu ke ape, tak pun biar kena caci maki~ huuuuu~ sorry, agak emosional~ huhuu~

@juera said...

dh x de perasaan kot mamat ni...astargfirullah al azim...sabo aje la

Sesumpah said...

isk, sedih betul. hmm biarlah mahkamah dan tuhan yg adili dia. kita ambil sbg iktibar

fiza said...

Sakit btul hati tgk muka jantan nih.

ainShahajar said...

FIFI

saya juga berpendapat seperti kamu. seorang ibu spatot nya amat2 aware and alert apa2 perubahan pada anak dia. kenapa tak ada hukuman untuk ibu tersebut?

Afeeqa Ramlee said...

haaaa. kan dah. sebelum buat xfikir. ish3.

★ Nu♥ℜul ★ said...

buat sesuatu perkara tak pernah pikir dulu .. kan dah dapat balasan nya ..

Fahim 'n Alin said...

hmm allah yg balas..
kita x berhak

Yunus Badawi said...

Bila sudah didapati bersalah kalau boleh jgn terus hukum gantung tapi suruh budak2 kecik sepak kepala dia dulu

FaTiN said...

mak syafiah tak kena apa-apa ke? *tak puas hati