Thursday, March 18, 2010

ALice in WOnderland 3D & Taman Rimba KD9-bermain WAVE BOARD bersama kanak-kanak ribena


 Semalam adalah hari Rabu yang amat menawan, dan juga memenatkan bila berhadapan dengan realiti alam sebenar. Plan awal, memang nak layan 3D Alice in Wonderland walaupun dah tau takkan segempak mana. Plan awal juga, nak beli 1 couple seat je, tapi skang ni sbb cuti skolah & kazen2 yang cam kechik je lagi merengek2 nak gi tgk Alice gak, nah amik, 4couple seat aku beli. Dok diam2 sumer.
Haha,,adalah 3couple di bawah umur dan tiga-tiga adalah sama jantina. Seb baik diorang tak banyak wat hal. Bagi je softdrink plus ngan popcorn, diam je sume walaupun 1 couple hanya satu je softdrink perisa stobeli. Jimat sket kan..hahaha
Gambar terpaksa di B&W sebab couple2 masih di bawah umur ya.

Puan guru mengajar cara nak menyemai anak kaktus dengan betul. Tapi budak ni buat macam dek je. Maybe sebab bontot panas kot coz seat yang kat laman umah ni ngah panas gi. Nak bergambar nyer pasal, sanggup berpanas tika nih.
Layan tak layan budak-budak, diorang lak ajak lepak di Taman Rimba KD9. Dah la panas weih. Mengada-ngada nak bermanja ngan akak yang kdg2 diorang tersalah sebut nama. Si Iris yang paling kechik lak, leh wat manja-manja dok nanges nak kena pujuk. Seb baik ada akak yang gheti memujuk..huhuhu.
 
Pernah main wave board? Ha, aku pon 1st time men menatang alah nih. Biasa tengok dalam tv jer. Dapat gak rasa nak walaupun tak gerak. Cuak siot. Cam smoot giler jer dia nyer speed walaupun adalah lane yang tak rata sangat.
 
Sebenarnya budak ni tengok nak contoh terbaik nek wave board ni. Aku saje je tunjuk dia cara-cara yang betul. Huh!
 
Aik..cam tak gerak je cik Nunu? Ok..nak merasa gak naik ek, walaupun sebelah kaki.heheheh..takpe, lama-lama perfect la tu, siap leh wat skill lg nnt..
 
Kat sini kalo lepak-lepak memang best. Tapi kalo mendung dan angin sempoi-sempoi bahasa, lagi terbaek. Time gi semalam, cahaya matahari takde, tapi haba bukan g kemain. Nak-nak aku gi pakai jeans ngan kemeja. Memang bercorak-corak peluh la belakang baju tu.
 
Sebelum balik, melantak eskem yang jual atas motor. Oldskol tapi sedap nak2 sweetcorn. Tang mana sedap, aku tak tao. Rasanya eskem yang letak dalam roti tu lagi sedap kot.

**seb baik cuti sekolah seminggu jer..kalo sebulan mau tiap2 minggu kena bawak diorg nih....



JMR: semalam bengang giler ngan sorang pemandu bas yang berlagak & poyo nak mampus. Sanggup aku u-turn kete gi tengking dia balik. Agak berpuas hati walaupun tak sepenuhnya puas hati. Rasa nak je lempang abang yang berlagak bagus walaupun ko tak sedar sapa ko.

16 comments:

Kaseh NazLieza said...

wah...class u jmr...no plat tempah baik punya...i like...=)

kisahsensasi said...

waveboard tu cam besh jeee

kisahremaja said...

sonok betul dapat tengok wayang - couple seat....baiknye uncle....

hazman aka species1980 said...

plat kete JMR memang tak leh blah....

NuNu EeRa said...

cmne no plat mini cooper i leh sma dgn estima ni?? no plat pun ade couple jgk yek??

Anonymous said...

good morning bros. I'm actually into shoes and I had been looking for that meticulous brand. The prices seeking the velcros are all over 220 dollars on every site. But completely I base this location selling them for half price. I absolutely like these [url=http://www.shoesempire.com]gucci sneakers[/url]. I will definetly buy these. what is your opinion?

JMR said...

kenapa isu plat kete dipersoalkan? hahaha

ezzati said...

jmr tu rpenya no kete..bru ku tau.. (hhah..ngamuk x ckp psl plat kete lagik)

syoknyee nk tgk Alice jugakk

sueanne said...

first time dengar waveboard..ada beza ehh dgn skateboard?

plate kete tue mmg tak menahan betul la..hahaha

NUNU EERA said...

nak tengok 4D plk leh x?? ;)

NUNU EERA said...

nak tengok 4D plk leh x?? ;)

nUR_rOsALiNdA said...

woohoo`
next fri baru plan nak tgk alice in wonderland

Aus MeLankoLik said...

hahahak , rajin kau bawak diorang .
bagus2..
wei , lawa plat no ! cayalah ,
ape makne JMR tu ??

PinQib said...

sodapnye negok movie,,
makan eskrem..
ap lgi..
bestttt nye hidopp

daniadanis said...

more like..one happy family..;)

Peri PiA said...

i hate couple seat haha