Friday, February 19, 2010

Tetiba je ko kena maki kan..

Salam come back!
Setelah sekian lama, akhirnya tergugat gak jadual aku bersama ngan blog nih, tak terupdate beberapa ketika weih.
Adakah sebab busy atau dengan kata lain 'sibuk'? Ke buat-buat sibuk. Argh, pedulikan semua itu.
Malam ni baru la ada masa sesaat dua untuk ushar blog2kat alam maya nih.
Kisah petang tadi, sebenarnya bukan petang tadi je, dah 2,3 hari..ada je call dari num yang tak dikenali.
Dah tu, leh plak sms aku, confiden je cakap yang aku ni kawan dia.
Walhal aku tak kenal siapa kamu dan juga kamu anak sapa. Sungguh mesra dan konfidennya statement kamu walaupun dah berulang kali aku nafikannya.
Kemesraanmu membuatkan jantan aku sikit tercabar. Camne la aku nak gitau lagi. Shopping aku di Ikea diganggu oleh panggilan rindu kamu. Gile! Dan akhirnya, petang tadi, sedang lena aku tertido selepas penat menempuh seminggu yang lelah, selamba je kamu call aku, then tanya sapa aku?
Hello sayang, kamu yang call aku, patutnya kamu tau sapa aku.
Bila aku tanya sapa kamu, kamu jawab main-main.
Kamu bos aku kah nak tanya macam2, nak arah macam2?
Kesian kamu, akhirnya kena maki sia-sia & lagi aku sedih, kamu plak tetiba rasa bersalah dan meminta maaf.
Tapi nape aku rasa maafmu itu tidak berasas. Maaf. Tapi, ada aku kisah?
0.1.7.8.7.3.5.3.9.0
So sesapa yang berdaftar ngan maxis dan menggunakan number ni, ketahui info pemanggil anda sebelum menekan butang dial. Sia-sia kena maki. Dan gatal puki sangat ke? Opss..silap lak. Ni lah gara-gara menaip dengan jari bertuhankan emosi amarah. Ok2, be cool. Terima kasih untuk aku kerna dah promotekan number nih.
Dah la weih, esok2 la plak wat entry. Oh ye, esok weekend kan?
So, ke mana weekend anda?
Saya?
Atas katil la, qada masa tido.............................................JMR

13 comments:

NuNu EeRa said...

abang jgn la marah2..x come..

JMR said...

manade marah...senyum je nih.......:-p

MaizaC'Joe said...

uiss.. dah terlebih marah tue.. kawal emosi.. yg terlebih tue tarik balik.. hee....

Koyuki said...

tak pasal2 da naik nombor..huhu

imHepPie said...

haha femes satu dunia trus~

JMR said...

maiza : alamak, 'del' kt keyboard ni rosak la plak..huhuhu

JMR said...

koyuki:sesekali naikkan num, takpe kan?

JMR said...

imheppie:saje nk promote num tu..hahah

aNoZ said...

haha.. nice la bro.. cool down sket. =PP

azlina said...

kesian dah penat kena ganggu...maka tdk terkawal mrh tu sabaq dik..sabaq byk2, dlm dunia ni ada mcm ragam manusia...

MiSs FaiRlaDy JiM said...

lain kali jawab: "hello kedai keranda JMR mahu order berapa?"

seimura said...

ahahahaha!!!

memang ade spesis cmtu. dia yg call, dia tye lak sapa kita. adeshhh memang patut la kena maki agaga..

sophie said...

hahaha..lwax laa..daa kol orng leh tye sape lak..tp JMR grang sgt kot..hehehe