Sunday, February 7, 2010

Setahun berlalu..Ada apa dengan umur?

Aiyoo sudah 7Februari kah? Lagi 3 hari, terpaksa la aku tukar nombor untuk ruangan 'umur'. Terpaksa ok, kalo leh aku taknak pon tukar. Menten 23tahun pon lawa gak kan. Tapi apa ada pada umur? Just angka kan? Ya, angka atau nombor, yang makin meningkat tiap tahun. Cepat giler setahun berlalu. Rasa cam tak puas lagi kutip pengalaman dalam masa setahun ni, pengalaman takleh dibeli dengan Ringgit Malaysia mahupun USD kan.....

Sepanjang kehidupan aku yang pertama, taknah lagi aku mati hidup semula, last year nyer 'hari peningkatan umur' adalah yang paling 'parah'. Tapi ianya tetap pengalaman kan. Sebab masa tu, ada pro&contra nya. Paling perit, istilah omputih cakap, 'No warm birthday wish from parents'. Sebab? Sebab aku ternakal sangat kot time tu, bertindak di luar kawalan, so sebagai dendanya, umi&ayah memang wat taktahu jer tentang ini. Huh, kalo awek bwt bodo ok lg, kalo parents bwt, makan dalam ma..Insap jap...

Lupakan yang negatif. Ada pahit, mesti ada manisnya. Mungkin sudah dirancang, tapi aku tak kisah la. Thanx to Mchek, coz did 1 birthday party yang aku leh cakap 'surprise!' Nak surprisekan aku memang rumit, tapi berjaya juga kamo untuk menyersurprisekan aku ya. Party @Tropicana Golf&CountryResort memang best, ya aku orang kampung, tak mampu nak party bagai kat The Beach atau Zouk mahupun The Sanctuary. Ok wat Golf&Resort. hahahha..Sapa guestnyer? Fredo Flybaits and the gang. Series aku malu giler time tetiba korang tukar lagu 'Mengapa perpisahan Yang kau pinta' ke lagu 'Selamat Hari Jadi'. Lain kali jangan buat lagi ya. hehehe..Tapi nape The Flybaits yg perform? Kan bagos kalo yang perform tu, Faizal Tahir ke, Fasha Sandha(tetiba jer.leh request x?.) ke, Shila oiam ke, Aizat pon boley..Ye la, disebabkan tu 'by courtesy of' my aunty, so dia la decide peberet artis dia. Hampehs...anyway, thanx for the great moments...

10 Feb 2010 ni genap la usia aku yang ke 2* tettttt!!!!! Takyah la tahu yang ke berapa. *malu.Aku pon nak wish in advance kepada sesapa yang celebrate 'hari peningkatan umur' bulan ni - HAPPY BIRTHDAY!

2009

15 comments:

sI tEDI said...

apa barang umur baru 2++

(statement tak jeles)

Ha ha ha ha...

saypOOL rafhtello said...

2* tamabah 10 ke..
hahaha..

mamai said...

setiap tahun yang berlalu pasti ada kenangan dan pengajaran

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

selamat hari tua...

kih3..

Anggerek said...

welcome to the club ;)

seimura said...

selamat hari lahir yg ke 27!!

aku telah bongkarkan rahsiamu.

lalalalala..

aku zaty said...

hoho..
makin tua cek abg sorg nie..=p

hisham said...

salam bro..bape umo ko?? aku nk bg hadiah ni...hehe

Eyriqazz said...

bila nak kahwin ya?hik3

cikgu isza said...

umur bertambah tapi usia meningkat...
renung2kan..
hehehe

Rara said...

ad apa dgn umur? owhhh,itu tnda jelas sudh smkin tua...hehe :)

ezam said...

baru 2+ ke?????

hengat kite sebaya masok 3 series dh...

denaihati said...

Terima kasih sudi singgah Denaihati dan berkongsi komen. Sudi2 singgah lagi.

[s][u][e][h][a][n][n] said...

leh x kita buat2 lupa umur :p

cik selamah kundang said...

27?28?29?clarify.hik hik