Monday, February 22, 2010

POPEYES@louisiana kitchen Tak Semantap Kentucky

Selamat datang ke daput Louisiana. Wah American bunyinya walaupun dapur ini banyak je terdapat di Malaysia. Cinelesure ada, Midvalley ada dan lain-lain lagi. Pandai-pandai la ushar tempatnya kalo nak merasa Popeyes tanpa sayur bayam.
Hanya order dua set, 2pcs Fried Chicken plus mashed potatoes+salads. Takde bun, tapi ada biscuits. Nak tao camne, leh cuba nanti ye. Dan 1 set lagi adalah Chicken Sandwich. Ayam goreng tanpa tulang dikapit dengan roti. Ala cam salad bagai tu. Mashed potatonya agak pedas semata-mata nak tunjuk kelainan sket dari restoran lain kot. Aku agak la je..
 Harganya aku rasa cheapest berbanding ngan restoran yang sespesis dengan Popeyes ni. Tapi, kalo ada sapa tanya aku, nak pergi makan lagi tak kat sini. Akan kujawab dengan lemah lembut, "No, thanx..."..hehehe..bek aku gi lunch kat Jertih Fried Chicken. Sapa tao kat mana tu?????

14 comments:

MiSs FaiRlaDy JiM said...

hurmm i saw popeye new outlet at wangsa walk..think to try their dish but then i have to find nasi putih + ikan singgang & limau ais after i read this N3...=) tq to the author..

MiSs FaiRlaDy JiM said...
This comment has been removed by the author.
Ieda Al-Habsyi said...

kene try neh, tapi aku kat ipoh...huhuhu!!

hanie said...

best lagi layan subway

hheheh :P

Wanie-san said...

Eh..xsedap ek??
baru ari dpt poster die..macam best n murah dari kfc..tp klu xbest xberbaloi r gak..huhu

Kaseh NazLieza said...

hmm...spe pencinta kfc lglah xmo mkn kt sni erk..

Anonymous said...

awal yang baik

q-nizam said...

yup..betull..cukup lar try sekali..xsedap pon

speckurosaklagi said...

abe mak masak gak sedap...

speckurosaklagi said...

abe mak masak gak sedap...

saypOOL rafhtello said...

macam xbest je..

~0~ said...

ari2 aku lalu depan popeye nie...tp x terasa nak cuba...dan selepas baca entri nie...kompom aku xkan cuba da...hahahhhaha

NUNU EERA said...

pasni kite cri restoran olive oyl (wife popeye). msti lgi sedap kot..

DeVoTeD LiLy said...

penah makan jgk la sekali..
tp kentaki maseh tetap dhati..
sedap smpai jilat jari..
hehe..