Tuesday, February 16, 2010

My Best Fren'z Wedding

Tahniah..tahniah..dan tahniah aku ucapkan kat kawan aku dari zaman skolah lagi, Nazman&Adani. Dua-dua kawan skolah aku, Farisian9600. Bercinta sejak dari form4, kira-kira balik lebih dari 10 tahun diorang bercinta. Jarak je yg memisahkan diorang time further study pas abes skolah. Ala, jarak pon baper jauh je kan. Itu sumer tak penting, yang penting camner nak apply skill shortkan jarak yang agak jauh yakni UTP, Perak dangan UTM, Skudai..Solutionnya adalah, 'KLCC adalah tempat dating'..Ok2, aku create je tempat dating diorang ni, aku pon tak tao mana diorang jumpa atau berdating bagai.
Dengan hanya dua kali lafaz, sah la si Nazman ni milik si Adani. Aku sbg kawan & juga sbg photographer mlm ni tetiba lak rasa bertuah coz dapat jadi saksi cinta diorang berdua nih. Cinta dari zaman sekolah sampai ke jinjang pelamin. Lama tu beb, bukan calang-calang kapel je yang leh bertahan selama tu. Didoakan semoga diorang berbahgia sampai ke akhir hayat.
 
'Isteri adalah anugerah bukan hak milik'....

Best attend majlis kawen kawan2 ni coz masa ni la nak jumpa membe2 lama. Dah bertahun tak jmp, tup2 jumpa kat mjlis ni dah bawa baby masing2..Im happy for uolls. Tapi yang tak tahan ni nyer, time ni gak lak nak kena jawap tipikal nyer soklan, "JMR lak bila nyer turn?".aiyoo..dan jawapan yang tipikal gak aku kasi, "Sampai jodoh, sorg2 aku jemput"..hehehe..
Farisian9600
ada cik Cookie juga(berbaju coklat bertudung puteh) dan juga cik Mutia(bertudung purple dok sebelah paka, berbaju belang2 merah)
En.Hairul Azwan&isteri, yg btudung puteh je ye.

Bersama Maliadia(bju puteh) & En.Khalid(baju itam).

Zulaikha(tudung ijau) & Ummi(tudung merah) bersama baby masing2.

Dr.Hannan(berbaju merah- adik angkat Kak Red)

So, ni lah antara sebab2 aku suka attend majlis kawen memba. Kalo majlis kawen sendiri mesti lagi syok kan..Hehehe..Nnt la kalo majlis aku lak, nak jemput kawan2 dari skolah tadika lagi sampai la ke kekawan blogger. Bila tu tak tau lagi bila, tapi yang pasti ianya pasti ada..wah gitu...hehehe..


***nak tgk gambar kawen Nazman&Adani yg lain2 sila lawati ke blog JMRtangkapgambar ye. T aku letak kat situ yang lain.


22 comments:

nabila said...
This comment has been removed by the author.
nabila said...

jmrsukatangkapgambar...
cantek2...
hehe...

Redz da Tsar said...

Hehe.. terbaik~

Jadi fotografer kawan kita memang seronok... Rapat pun rapat, senang nak berkomunikasi, dan yang penting, kita berjasa dalam mengabadikan sesuatu yang penting dalam hidu diorang~

miloicekaw1119 said...

best dpt kawen..

a kl citizen said...

nanti kalau jmr kawin, sapa lak tangkap gambar ya??

MiSs FaiRlaDy JiM said...

yup..isteri bukan hak milik tapi isteri adalah anugerah...~~~

cik nunu komen sket

NuNu EeRa said...

10.10.2010 kot..

(jim yg suh komen so i komen la..;p)

Eyriqazz said...

cantik..pandai jmr amik gambar

seimura said...

wow cinta sejak zaman sekolah. lamanya bertahan.

zns said...

suka suka suka...cantik la kau amik gambo..:)

mamai said...

rasa macam nak naik pelamin semula la pulak

lotikus disarimankan said...

1o tahun!!!
foiyoooo
lamanya
betul la .kalo jodoh tak kemana kan2
paling tak suka bila orang tanya bila nak kawen

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

sama cantik sama padan

lemonade said...

nice pic bro!

imHepPie said...

agak2 kalo jmr yg kawen nnti sapa lak tgkp gambo eh haha

Anggerek said...

wahhh dh x lame la ni 10.10.2010. kena bgtau awal2, nk plan cuti. kalo x, x dptla attend ur wedding heheheh.


tp mmg best jupe kwn2 lame time wedding ani n jeme tu kan.

░♥si lampu neon♥░ said...

nice...semoga kekal bahagia..

cik selamah kundang said...

ni sj click2 ka diupah?

JMR said...

nabila:pasni ur turn lak ek..

JMR said...

redz: tenkiu..ngn kwn2 la ptot kena jaga dr byk segi..tp sgt selesa bkerjasama ngn diorg..

JMR said...

milo:sumer ckp kawen best..hehehe

sophie said...

dr f4??wow..seronoknye..