Friday, February 5, 2010

Innovatif la sangat kan..

tempat kejadian : 
Malaysian Technology Expo 2010
(Driving Innovation Towards Commercialization) 
at PWTC 2-6Feb2010
Yup, I was there semalam. PWTC. Berjalan tanpa arah melihat kehebatan anak muda menginvensi & menginnovasi kan rekaan masing-masing. Kagum dengan kehebatan setiap peserta. Berbilang bangsa, ada Melayu, Tamil dan Cina. Masing-masing dengan idea dan kreativiti tersendiri. Tahniah aku ucapkan pada kalian.
 
Selesai tawaf ruang pameran sebanyak satu keliling, terasa input yang diperolehi macam melimpah ruah. Jurutera, Perekacipta, Penginnovasi ? Apa persamaan dan apa perbezaan? Bolehkan setiap jawatan memenuhi kriteria kehendak industri masa kini? Berbaloikah dengan penat lelah sumer ini?
Kesimpulannya, kami terus melangkah dan menuju ke destinasi tersendiri. huh, lepak kt The Mall lagi best. Jawabnya, hanya setengah jam di ruang pameran, dan selebihnya di ruang makan.......
 
 




12 comments:

NARDtheNERD said...

hehe~..ruang makan lebih menarik dari ruang pameran kan...setujuuu sangat..hehe~

enyheartsdiamond said...

bagoih la ang nih!

Aidi-Safuan said...

erk...besh tak pameran tuh? ada bayaran dikenakan ke?

JMR said...

nard : terima kasih di atas persetujuan anda..;-p

JMR said...

eny: mmg bgoih pon..hahaha

JMR said...

aidi: yg berminat, mmg best la..takyah byr pa pe pon..business attire ye..

sophie said...

semangat makan mengatasi semangat inovatif kamu..hahaha

kawie2020 said...

bende yg paling innovatif dan menarik kat pameran tuh ape bro?

sI tEDI said...

gambau last tu fresh orange ke? ekekkkeke

azlina said...

apa sahaja aktiviti yg kita buat makan2 mesti jadi aktiviti sampingan..

mamai said...

yang tidak dipamerkan adalah keunikan akal itu

mamai said...

yang tidak dipamerkan adalah keunikan akal itu