Thursday, February 4, 2010

Cam x kena je jalan cerita dia....finas o finas....

Legion, also known as the Gerasene Demon, is a demon found in the Christian Bible. The New Testament outlines an encounter where Jesus healed a man from Gadarenes possessed by demons while traveling.
-wikipedia-
2.15am
Feel that I'm not supposed to watch the LEGION.
Why the newborn baby should be killed by the angel?
Why Gabriel is trying to kill Michael?
Is it Gabriel & Michael are at the negative side?
When God loses faith in humankind, he sends his legion of angels to bring on the Apocalypse. 
Is it? Oo yeah...
Dear art director, pls create a bigger wings for the Gabriel&Michael. And I'm interested into the Gabriel's weapon, its nice and hi-tech. Ahakz...

I've done with the movie just now. Not bad, but I'm not totally agreed with the fact. Sorry to say, but it is...

JMR

19 comments:

Iznie said...

best ke??

maisyara Pot! Pot! said...

legion ney bkn dari game ke???

hisham said...

salam bro...aku x tgk lg citer ni..plan nk tgk hujung mggu ni...tp entahla...hehe

@juera said...

x tgk lg..rmai je org g tgk..best ke?

mamai said...

sebab tu la tak pie tengok

JMR said...

mamai : kan..

..nOj.. said...

gabriel = mikail kan? malaikat? huhuh

Cik Afzan said...

nak tgk cita nih tapi kawan xbg
dia ckp mengarut
huhuhuhu

~ ReD ~ said...

ramai kata citer ni mengarut jer! huhu

JMR said...

memang ngarut pon..terpesong trus tu..b4 tgk tu ,ngucap byk2 ye...:-p

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

rmai je org p tengok, tak best eh??? daku takkan pegi hehe

MiSs FaiRlaDy JiM said...

hurrrmmm nape lah JMR tak kuar kan entry ni awal...ahad lepas baru jer beli dvd ni tapi tak sempat nak tgk lagi, tapi dvd tue cetakrompak jer pun..(cetak rompak pun, duit jugak...kalau tak beli dvd citer lain jer =))

nursarah said...

i'd been waiting for this movie, but since so many people told me this film is sucks, i wont watch it.

JMR said...

jim : aku pon bru tgk semalam..jalan citer ok je, tp content dia tak kena la ngn kita org islam maa..tp nak tgk gk, ngucap luh b4 play ye..TQ:-p

JMR said...

sarah : the storyline is quite good but my entry is about the contents. its cross the borderline to us as a muslim..TQ

cik EPAL said...

tak tengok g cite ni :)

saypOOL rafhtello said...

aku xberani nk tgk citer ni..

sophie said...

legion?tataw pon cite ny de kat wayang..sgt tidak up to date sophie ny..hahahaha

Ini ialah Alia Fazlin. said...

gabriel : jibrail.
michael : mikael.
kesimpulan, cerite ni tak best !!! sumpah seranah mase tengok. macam mane lah diorang tak tapis cerite ni. takut ade iman nipis tu, terus percaye. fuh.
benciii benciiii. benci cite ni.