Monday, February 22, 2010

Bouncing Castle perlu ada di setiap shopping mall

Naper makin lama makin cepat je masa berlalu? Tup tup dah malam. Semalam je baru rasa pagi Sabtu. Skang ni dah malam Isnin, nak masuk Selasa dah. Aieh..Hujung minggu aku memang banyak dihabeskan di rumah, melayan budak-budak kecik yang kejauhan bapak. Tapi kadang-kadang kena gak layan budak kecik yang besar, kalo tak majuk susah gak nak memujuk. hehehe..

Kalo time kena teman aunty aku gi shopping sambil bawak budak-budak ni, memang agak lenguh nak menjaga 3orang budak. Cam bapa tunggal pon ada. Aunty aku lak kalo shopping memang leh ilang anak. Mentang-mentang aku ni single gi, so terpaksa la jaga 3orang anaknya. Tapi kalo kat Ikano ke, lagi senang kije aku. Campak je diorang dalam Bouncing Castle. Ala, tempat mainan budak-budak tu la. Yang leh lompat-lompat bagai tu la. Nampak cam best, tp tak valid untuk aku yang dah berusia 23tahun..hahahah...
Sambil-sambil tengok diorang men, aku lebih rela dok melepak sambil layan apple juice dari dok berjalan pusing satu mall. Port mest baik. Mata melilau je. Nak-nak port tu betul-betul tempat lalu lalang orang ramai. Seb baik bukan bulan pose, kalo tak, ntah ke mana pose aku aritu. Hukhuk..
Kadan-kadang terpikir, susah gak kalo dah berfamili bagai nih. Nak-nak kalo dah beranak pinak 12, 13 orang. Mesti mengekor je. Nak melepak sambil mengushar pon maybe dah tak leh kot. Komitmen kat famili katanya. Ok. Itu lumrah la kan. Adat dan tanggungjawab kan. 

Tapi macam mana lak kalo ko dah berfamili, beranak 18, tapi still berlagak cam anak dara yang masih bergetah, nak-nak kalo badan ko memang macam bergetah??? Bukan bercakap pasal cara penampilan diri, tapi berbicara pasal cara ko menari dan melompat sana sini... 

mesti ko jawab "kubur masing-masing bai" kan?......hehehehe

11 comments:

Frodo Baggins said...

>>___<<


hahahahah ~ yg penting perut n mata sekali menjamu selera ...

kawie2020 said...

hahahhahaha... badan bergetah tuh cukup mendalam sekali... hahhahahaha

ezam said...

sapakah badany yg bergetah tu??

dia makan nangka ke???

ahahha..

MiSs FaiRlaDy JiM said...

to ezam::bkan takat nangka cempedak pun 'dia' mkan..jnji ada getah..dan bergetah hahahhahaha..

NuNu EeRa said...

ramai ke org bgetah kt da curve ari 2?? yg penting esok kne cubit ye..! hehe..

Eyriqazz said...

bila hang nak kahwin?jgn lupa jemput aku...hik3..

.millalara. said...

wah, persediaan dah cukup mantap.. dah bersama anak2 bukan-anak-sebenar.. sila kahwin cepat2,, target 18.. haha ;p

NARDtheNERD said...

tak beragak sampai beranak pinak sampai 12 13...18 lagi lah~...hehehe~

niesz said...

aik..sempat lagi mengusha ek..haha..nsib baik xkawen lg..da kawen nnti kene la control mate tu ek..ehe..

~0~ said...

bergetah...sedap tue...

asilahmuhajer said...

jmr;
awal dah praktis?? bagus2. boleh join rancangan cari menantu ni.

akak ada anak sorang pun rasa macam tak cukup tangan nak menjaganya. lagi2 kalau kat shopping complex.

kalau ada bouncing castle tu pun, dia bukan nak join budak2 main. dia nak gi tempat shopping gak. adoi..