Friday, February 12, 2010

Balik kampung..

Seronok giler dapat wat entry kt kampung halaman. Nyaman je rasa. Kalo nak harap rasa gini kt KL, jangan la terlalu berharap. Berharap je la skang ni kan?....

Dah lama giler tak balik kampung nek bas. Finally, semalam naik gak bas, dahla sorang2, takde sorang pon yang aku kenal kat terminal bas tu. Sumer new generation je aku tengok. Dah la panas giler, beg lak penuh ngan album2 yang orang pesan. Aiyoo..silap lak suh cik Nunu balik awal. Budget nak berdikari sambil cuci mata tengok 'anak2bas' la kan. Berpeluh2, aircon dalam terminal pon dah tak rasa, rasa cam heater lak. Terbaek la. Tang2 ni gak la rasa nyesal, nape tak blk ngn kete or maybe nek flight??? Aku pon tak tau knapa, yang aku tao, aku kena sampai awal kat Besut. Haa amik ko, kol430pagi dah sampai..hahaha..
Memula dalam bas, aku dok sebelah one gurl nih. Bertudung labuh la, tapi takde la aku tengok wajahnya. Syok2 layan mp3, tetiba aku nampak driver ni bercakap ngan aku. Apa yg dia cakap ha? Aku just nampak gerak bibir, tak dgr langsung apa yang dia tuturkan. OMG, Pekak kah aku? Giler gelabah jap..lor rupa2nya earphone melekat dalam tinger aku ngn max volume, patotla.....

Driver tu just suh aku exchange seat ngan ade sorg gurl lagi. Resultnya aku kena dok sebelah laki, dah la time dia tido, leh lak lentok pala dia kt bahu aku. Ha, kan dah sia2 kena ketok pala ngan siku aku..hahhaha..Mungkin girl bertudung labuh tu nampak aku ni cam pencabul di malam hari kot, tu pasal dia request mintak tukar. Ke aku kena pakai cam ustaz2, baru leh dok sebelah dia. 

Oo dia lupa, skang zaman dah terbalik , ramai gak ustaz yang berkopiah, tapi 'berseluar pendek', yang kena dakwa sebaba mencabul&merogol..Betol x? Apa-apa je la, janji aku dah sampai..So, sesapa yang baru nak balik kampung malam ni, selamat memandu dalam jamm..kompom jamm giler!

SELAMAT BERCUTI! 

GONG XI FATT CHOY!


:: thanx to lieza&hubby for the delivery::

14 comments:

enyheartsdiamond said...

nk angpaw!

annadzirah said...

oh.
sy pon di kampung sekarang.
erk.
bukan kampung.
bandar.
uh.
dah lama xnaik bas..
T__T

TARANTULAH said...

selamat bercuti gak bro.

Amir said...

selamat bercuti Jamar... :-)

~ ReD ~ said...

dah lama sangat x naik bas kalau bali kampung..:D

sI tEDI said...

ko ada ciri2 pencabul ke dik.. pencabul ok lagi kot. jgn perogol!!! ha ha ha ha

selamat balik kg!

WiraTLC said...

muka ko nampak macam perogol ke? hehehehe.... tu perkara biasa... tapi apa yang pasti kekadang tu seronok balik kampung naik bas... tapi kalau dah berkeluarga tak sesuai la... ok selamat bercuti...

JMR said...

eny:angpow tu apa?ahaha

hisham said...

salam bro...slmt bercuti....tk cre

iyllienaz said...

haha xdela muka mcm pencabul..mungkin dye cuma xnk tergoda ngan jmr kot..

saypOOL rafhtello said...

argh...jeles2...

mamai said...

bestkan dapat lepak kat kampung...

si kosong said...

waaa...best balik kampung..aku xdpt sb ada banyak hal nk kena setelkan.minggu depan baru blh balik.

eh..part yang ko kena pindah seat tu mcm sial je.ada ke nilai org based on luaran.

ces.....

NUNU EERA said...

kampung kite panas la..:(